Vikten med att skriva ett samboavtal

I samarbete med Lavendla Juridik

Bild tagen från Lavendla Juridik

Om ni följt med mig på min resa här på bloggen så har ni säkert läst att jag och Anna en gång i tiden var sambo och sen blev vi särbos, sen blev vi sambo igen med allt vad det innebär med att vara sambo. Det val vi gjorde var det bästa vi kunde gjort för oss båda skulle jag tro, men det viktigaste man ska tänka på när man blir sambo är att om man inte upprätta ett samboavtal så omfattas du av sambolagens bodelningsregler. Vilket kan leda till en del bråka om man nu över förmodan skulle separera,vilket hade varit otroligt tråkig när man nu har  hittat så rätt som jag gjort. 

Här kommer fem viktiga saker du bör känna till om samboavtal
1. Sambos som inte har ett samboavtal omfattats av sambolagens regel när det handlar om bodelning.
2. Ett samboavtal gör så att sambolagens bodelningsregel helt eller delvis inte kommer omfattas.
3. Samboavtal kan reglera ägande av bostaden och bohag som införskaffats gemensamt.
4. Samboavtal fyller ungefär samma roll som ett äktenskapsförord, fast det är lite begränsat. Det är viktigt ta hänsyn till individuella behov .
5.Samboavtal medför inget ekonomiskt skydd vi dödsfall, då får du som sambo skriva ett testamente för ett sånt skydd.

Så även om det är helt fantastiskt att bli sambo med den man älskar så ska man inte helt tappa fattningen, det kan gå fort när väl rasar. Så har du något du är extra rädd om och du inte vill förlora det så är det läge att skriva ett samboavtal. 

Lavendla Juridik hjälper er med samboavtalet om ni behöver hjälp med utförandet, de erbjuda på sin hemsida en gratis mall som man kan ladda ner. Det är nu både enkelt och billig att ska skaffa sig denna värdefulla försäkring som det innebär med ett samboavtal.

Postar i Livet, Samarbeten    Tagged , , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera