Vem är James Bond egentligen

Bond maraton

Jag har försökt uppdatera bloggen en del nu när jag ändå är hemma och pluggar, man kan ju säga att det händer inte överdrivet mycket. Man går lite som ett vakuum och hoppas att allt ska vara över, vilket jag hoppas ske så fort som möjligt.
Fram tills dess så har vi tänkt ha en lite olika marton på filmer, vi börjar starkt med ett James Bond maraton. Vi har än så länge lyckat ta oss igenom sex filmer, måste nog erkänna att jag faktiskt aldrig sett en enda film om James Bond. Vilket min sambo inte fattar.

Men om jag nu skulle göra en lite analys över de filmer jag nu sett!

De första filmerna med Sean Connery är väldigt speciella, kan ju säga så här mycket att han hade inte gått hem hos dagens kvinnor. Bond är på många sätt ett redigt mangris. Han slår kvinnor, är inte speciellt trogen mot dem, samt så border han ha fått varenda könssjukdom som finns.

Då har jag inte ens snuddat på hur han behandlar dessa kvinnor han har fått i sängen, visst är det så att många dessa kvinnorna är mer eller mindre dubbelagenter eller på något sätt ha en ankytning till “the bad boy”. På något lustig sätt lyckas han alltid vinna deras hjärta, här frågas det inte om könssjukdomar eller hur många han varit. Nej pang på och i sänghalmen ska det vara. George Lazenby som spelar James bond i filmen “On Her Majesty’s Secret Service” är inte ett dugg bättre, utan jag tolkar det hela som att det är så här James Bond ska vara. Med andra ord ingen trevlig prick egentligen, och absolut ingen gentleman. Jo där har jag fel, han är en gentleman när det passar honom. Med andra ord när han ska få en kvinna i sängen. 

Ska bli intressant att se som Roger Moore , Timothy Dalton , Pierce Brosnan och Daniel Craig gör James bond mer som en gentleman än vad Sean och George gjorde.

Har jag rätt om min analys, eller är jag helt ute och cyklar?

Postar i Filmer    Tagged , , , , ,     1 Kommenter   

En tanke om “Vem är James Bond egentligen

Kommentera