Varför tatueringar och sportindustrin går hand i hand

Tatueringar blir ständigt allt mer populära, framförallt om man tittar på sportindustrin. Fler och fler sportstjärnor dyker upp med intressanta konstverk på sina kroppar. Här är tre väldigt framgångsrika sportstjärnor och deras tatueringar där två sitter på professionella fotbollsspelare och en på en femfaldig Olympisk mästare.

David Beckham

Med över 40 tatueringar har David Beckham blivit ikonisk för sitt val av konst på sin kropp. Den engelska fotbollslegendaren har njutit av 21 framgångsrika år på sportens absoluta världstopp. Han har nu dock gått i pension och fokuserar istället på sin modellkarriär – och hans tatueringar är en stor del av hans utseende.

Han är utan tvivel en av de mest tatuerade sportstjärnorna på 2000-talet. Beckham har förklarat i intervjuer vikten av varje tatuering och vad de betyder för honom personligen. Många av hans tatueringar har en koppling till hans nära familj, så som ‘The Man of Sorrows’ på hans mage till minne av farfar Joe West, som avled 2009.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović är en man som knappast behöver en introduktion. Den svenska anfallaren har gjort allt som går att göra på planen, men han också lockat till sig mycket uppmärksamhet utanför planen för sina tatueringar. Faktum är att han nu har 14 tatueringar på endart hans överkropp. En av Zlatans mest bisarra tatueringar sägs påminna honom om en resa till svenska möbelvaruhuset IKEA; tatueringen hittar du på hans högra biceps – som du ser på bilden nedan.

Nuförtiden spelar 34-åringen i Premier League, så du kanske kan hitta på honom på ett tatueringsställe i närheten av Manchester om du har tur. På planen gör han mål och skulle kunna vara den som för Jose Mourinho och hans mannar mot titeln – man kan satsa på fotboll hos Betway som har United på 7/1 att vinna sin 14:e Premier Leauge-titel.

Missy Franklin

Simmaren från Kalifornien har haft mängder med framgång i swimmingpoolen under hennes unga karriär med fem Olympiska guld redan på sin meritlista. Och medan vissa väljer att minnas familjemedlemmar med sina tatueringar så väljer andra att låta tatueringarna visa upp sina framgångar – och det är precis det Missy Franklin gjorde efter OS i London 2012.

Precis efter hennes fantastiska prestation valde Franklin att tatuera de fem Olympiska ringarna på hennes övre lår. Och den amerikanska sportstjärnan är inte den enda som har ringarna på sin kropp. Många andra har följt trenden när de firar sina framgångar. Faktum är att MMA-kämpen Ronda Rousey också har ringarna tatuerade på sin kropp.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i ADHD, Tattoo    Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.