Varför tatuera in ett ankh kors

ankhHar suttit och ritat på olika ankh kors som ska bli en dela av sleeven , själv gillar jag den med vingar och lite smalare korset, tanken är att den ska var på framsida av min underarm och att vingarna ska svepa om stjärnorna. Personligen så är jag 100 % säker på att det kommer bli så jävla snyggt , men varför väljer jag då att göra ett Ankh kors som en del av den ? Svaret är att det finns mycket mystik kring korset och det var den hieroglyf som stod för ordet ʿnḫ, d.v.s. livet. Många tolkningar kring den finns det och en del har även föreslagits att symbolen skall vara en schematisk karta över Egypten med den nedre linjen som Nilen, öglan som Nildeltat. Den horisontella linjen skulle då markera kopplingen mellan de två stränderna som ofta fick representera livet respektive döden.

Men överlag tycker jag det är en vacker symbol och med vingarna så blir det min egna tolkning som betyder mycket för mig.

 

ank ankhutanvingar

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Tattoo    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.