Som de flesta vet som läser min blogg så brinner jag för min hemstad Ronneby, jag vill se den utvecklas och bli en mysig stad där man både kan handla och fika. Jag nämner inte restauranger för det har vi redan en del här, så just i det här inlägget kommer jag skriva om butiksdöden. Vilket inte är något unikt bara för Ronneby, ser den även i de större städerna.


Så med det sagt så hoppar jag rakt på den tragiska syn som man möts när man går in i gallerian Diamanten, det otroligt tråkigt att 90 % är tomt och att de stängt övervåningen. Vilket inte heller är så lustigt då där inte finns några butiker alls längre där uppe. Så vad ska man då göra med denna tomma byggnaden, riv den och bygg attraktiva lokaler med lägre hyror. Eller gör om den till en saluhall, vilket jag tror skulle fungera med. Har ni andra idéer på vad man skulle kunna göra istället så kommentera gärna här eller på facebook.

Lindex kunde flytta till den tomma lokalen där Intropriser låg en gång i tiden, Albrekts guld skulle kunna flytta in där Hannas heminredning ligger nu. Hon kommer ju ändå stänga den 31 mars.

Så lokaler finns för de två sista butikerna som tappert kämpa i den döda gallerian. Men vi får inte glömma bort att det görs en massa bra för att göra centrum attraktivt, samt att det faktiskt finns de som öppnar nytt och det är jättebra tycker jag. Framtiden tror jag finns i de små butikerna som har specialiserat sig, personligen kommer jag sakna ett ställe där man faktiskt kan köpa gott löste nu. Vi gick alltid till Hannas och köpte vårat, så det är tråkigt att hon måste sälja.

Vad kan vi göra som bor i stan, en sak är handla lokalt givetvis men även att sluta gnälla så fort någon öppnar något. Sen kanske det inte passa dig personligen, men sluta gnäll iallafall och se till det positiva att det faktiskt finns de som vill utveckla vår lilla stad.

Glöm inte att följa mig på Facebook!