Vad har jag för mål med bloggen!

Photo by James McKinven on Unsplash

 

Vad har jag för visioner för denna blogg, det är en av de frågor jag oftast får. Jag kan oftast inte ger ett konkret svar på denna fråga , men jag vet att jag vill att den ska växa i lagom takt. Det ska bli en blogg att räkna med.

I början strävade jag efter att få många följare och antal unika visningar bloggen hade, numera stress jag inte upp mig för att få nya följare eller antal träffar på bloggen. Vill ni besöka mig så gör ni det, vill ni följa mig så gör ni det. Detta enda jag kan göra är att skriva välskrivna inlägg så ni stannar kvar och vill besöka mig igen.

Jag vet inte ärligt om jag dagsläget skulle klar av att tillgodose fler följare med material, när man precis har material för två eller tre inlägg per dag så känns det svårt att tillgodose er med fler inlägg. Visst har jag en plan och ett mål med det hela, men det får ta sin tid att bygga upp. Det är inte bråttom att nå mina målet eller visioner.

Vad har ni för mål eller visioner med era bloggar?

Jag känner att det börjar bli ett jädra jagande på besökare och kommentarer. Nej jag är inte ett du bättre, lägger nog ner två till tre timmar om dagen för att jag kommenterar. Men seriöst vill jag ha en som gå in och skriver “ha en bra dag“, nej jag vill ha en som engagera sig i det jag skriver, en som verkligen gillar det jag skriver.

Tro nog alla som läser det här håller med om att det blivit ett jädra jagande på kommentera, hur många av er tror att de som kommenterar är besökare om verkligen följer bloggen.
Svaret på den frågan är ganska enkelt, väldigt få skulle jag tro.

Så nu står jag här denna söndag och skriver ett av mina första inlägg där jag faktiskt gnäller lite, men jag vill se hur många som verkligen läser igenom detta inlägg och fatta vad jag vill ha ut av det .
Vad är det då jag vill ha ut av detta inlägg förutom att det kommer bli det längsta inlägg jag någonsin skrivit.
Svaret är även här väldigt enkelt, jag vill att folk ska besöka min blogg för att de vill. Inte för att jag kommenterat deras blogg, de ska komma till mig för att jag skriver välskrivna inlägg.  Så nu är vi tillbaka till min vision eller mål med bloggen.

Den ska bli en blogg att räkna med.

 

Postar i Livet    Tagged , , , , ,     16 kommentarer    

16 tankar om “Vad har jag för mål med bloggen!

 1. Hej Christer. Detta inlägget var det mest läsvärda o rolig& läsa på länge..
  MITT mål med min blogg är att försöka bli en bättre skrivare bakom inlägget.. och inte hålla på länka blogginläggen överallt för i de s.k aupportgrupperna på fb hjälper ju inte så mycket..
  Man fick en liten funderare tack vare ditt inlägg

 2. Då är det lite dumt att lägga in sin blogg i de här trådarna där man ska kommentera varandras bloggar för fler än hälften där skriver bara ha en bra dag på alla inlägg. Jag tycker det är drygt, speciellt när man får en sån kommentar på ett inlägg där jag berättar att jag mår dåligt.. även om det är snällt att dom önskar en fin dag just då men när man ser samma kommentar i andras bloggar skriven av samma person tröttnar man.

 3. Har själv tänkt som du, att jag vill ha mycket kommentarer och följare mm, nu tycker jag att det är viktigare med välskrivna inlägg, tror det är roligast i längden 🙂 Bra inlägg! Hoppas du haft en bra helg 🙂

 4. Väldigt bra inlägg vännen! Målet med att ha en blogg man kan räkna med är ju toppen!
  Jag håller med dig angående “ha en bra dag” kommentarera, de är sååååå dryga och det märks att de bara är ute efter att jag ska besöka dem. Kommentera något gällande de jag skriver i inlägget istället.

 5. Väldigt klokt och intressant inlägg måste jag säga, riktigt bra skrivet av dig!
  Mitt mål med min blogg är egentligen bara att få ha en hobby, att skriva av mig och utvecklas foto mässigt. Att ha trogna läsare som gillar det jag skriver och att få följa med i våran vardag.

 6. Jag håller så med om att det känns rätt meningslöst med kommentarer som bara “Ha en bra dag!” eller “Intressant inlägg” etc för då kan man räkna med att de knappast läst inlägget alls. Däremot är det ju så mycket roligare med genuina kommentarer där man verkligen märker att personen i fråga läst inlägget och bollar tillbaka. 🙂
  Sen är det ju självklart så att vissa bloggar intresserar en mer än andra. Och din blogg tillhör absolut en av de mer intressanta och läsvärda. Här går jag in på besök ibland även om jag inte behöver det. Som nu. 😉

 7. Kunde inte hålla med dig mer. Jag halkar själv in ibland just på dessa fb-trådar även om det inte händer så ofta. Och oftast försöker jag anstränga mig och hitta inlägg hos andra som kan engagera mig och därmed blir min kommentar äkta men då blir besvikelsen desto större när man bara får menlösa “ha en bra dag” kommentarer själv. Det är heller inte riktigt den trafiken jag är ute efter men så trillar jag dit ibland och försöker försvara det med att kanske hittar någon min blogg på det viset? Kanske får jag en genuin läsare ut av det? Men jag tvivlar på att så är fallet.
  Sedan är väl nästa fråga, varför jagar vi kommentarer? Jag stirrade mig blind på all statistik i början och sedan gick det över till just kommentarer. Nästan så att jag kunde reta mig på dem som kommenterade mina inlägg på fb-sidan. Jag ville ju ha dom på bloggen. Börjar äntligen känna att jag börjat ta mig ur kommentarträsket men då trillade jag dit på en ny fb-tråd. Samma tråd som fick mig hit faktiskt haha
  Men efter att ha kollat lite här och var så kan jag nog säga att du fick en ny läsare 🙂 Jag kommer tillbaka!
  Mitt mål med bloggen har ändrats ganska mycket sedan jag startade för 2 år sedan. Då skrev jag för familj och vänner. Nu helt plötsligt så har jag en hel drös med läsare (enligt mig själv haha) som ger mig lite prestationsångest för att få fram fler inlägg. Så jag har en del planer på lite förändringar som jag ska sätta i verket under den första halvan av året tänkte jag sen får den andra delen av året utvisa om jag gjort rätt val för att bloggen ska växa och må bra 🙂
  Lycka till med dina planer! Jag är övertygad om att din blogg kommer att bli en blogg att räkna med!

 8. Ja, jag känner mig lite ambivalent. Jag instämmer med alla ovan mig i kommentarsfältet och med dig. Jag kan tycka att fb-trådarna ofta genererar menlösa kommentarer och många är helt ointresserade av min blogg. Men, det finns också några som hittat den tack vare just de trådarna och faktiskt läser och kommenterar engagerat, superkul, speciellt när man har en helt nystartad blogg och vill nå ut. Sen har jag själv hittat flera som jag börjat följa tack vare trådarna, bland annat din :). Jag hoppas att min blogg kan växa. Den handlar huvudsakligen om att inspirera, och mer om olika saker jag gör, tillverkar och skapar än om mig som person… vi får väl se om det funkar 🙂 Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *