Vad du inte visste om lån!

I samarbete med Lånaucfritt.se

Hej nu var jag här igen, den här gången handlar inlägget om lån igen. Men den här gången hade jag tänkt skriva lite om det här med kreditupplysning hos UC. Vad inte många vet är att varje gång du tar någon form av lån eller väljer att gör en avbetalning så görs en kreditupplysning på dig, det kan medföra att du faktiskt inte få ett lån när du desperat behöver det. Lånaucfritt.se är en guide till dig så du inte faller i dessa fällor, det här är även en guide för dig som vill veta allt om hur man låna utan att man får för många UC förfrågningar, en förfrågning är lika med en kreditupplysning. 

UC är ett kreditupplysningsföretag som sätter ett kreditbetyg på dig i samband med att en långivare gör en förfrågan. Ett lån utan UC med många förfrågningar är alltså ett lån där ett annat kreditupplysningsföretag än UC gör kreditprövningen. Det innebär att du kan få det trots att du har många förfrågningar sedan tidigare.

Men för det så ska man alltid låna förnuftigt och inte till onödigt krafs. Det är alltid en fördel om du vet vad för skillnad det är på de olika lånen, samt vilka räntor de har. För tror det eller ej det finns de lån där den effektiva räntan ligger på nästan 200 % , ja ni läste rätt. Det finns de bolag som faktiskt har dessa räntor, så ni kan ju tänka er själva hur mycket ni får betala tillbaka. Ofta handlar dessa lån små belopp, dessa ska man vara extra försiktig att låna till. Behöver du inte låna till något så gör det inte, det är ganska bra regel att hålla. Sen vet man att det ibland kommer saker som man måste låna till, dessa saker kan vara bil eller hus. Men tänk då en och två gånger vad du tar lånet från, det kan som jag skrivit om tidigare blir en dyr läxa för dig. Ska jag vara hundra procent ärlig så skulle jag aldrig ta ett SMSLån eller något liknande lån, skulle nog hellre sälja av saker för att ihop pengar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *