Vad betyder förkortningarna?

Photo by Igor Ovsyannykov on Unsplash

Vad betyder förkortningarna?

Ni som har annonser på era sidor har säkert dykt på olika förkortningar, men vet ni egentlig vad de betyder? Vissa av er vet säkert redan vad de betyder, men för er så kommer här en liten förklaring till de vanligaste förekommande förkortningar.

EPC

EPC (Earnings Per Click) är en parameter som visar hur intäkten är i förhållande till antalet klick. Skickar du som affiliate 100 klick till en annonsör och får en sale där du tjänar 100 SEK så är din EPC 1 SEK (100 SEK / 100 klick = 1).

  • EPC = Intäkt / Antalet klick
  • En annonsör som ger betalt för unika klick, t.ex. 1 SEK, har alltid EPC 1 SEK.
  • EPC är en bra parameter för att jämföra olika annonsörer mot varandra för att se avkastningen på varje förmedlad besökare (klick).

CR

CR (Conversion Rate), på svenska konverteringsgrad, är en uträkning i procent hur många avslut (sales eller leads) som sker på den trafik som skickas.

  • CR = Antalet avslut / Antalet klick

CTR

CTR (Clickthrough Rate), på svenska klickfrekvens, är en uträkning i procent hur många klick en annons får i förhållande till antalet annonsvisningar. Ett bra mätvärde för att veta hur bra t.ex. en annons fångar besökarens intresse.

  • CTR = Antalet klick / Antalet annonsvisningar

AOV

AOV (Average Order Value), på svenska medelordervärde, är medelordervärdet i kronor baserat på det totala antalet avslut som registrerats.

  • AOV = Det sammanlagda ordervärdet / Antalet avslut

eCPM

eCPM (Effective Cost Per Mille), är en uträkning som visar hur mycket man tjänar på att visa en annons 1000 gånger. Mille betyder tusen på latin och ska inte förväxlas med svenskans miljon.

  • eCPM = Provision i kr / (Antalet annonsvisningar x 1000)

Källa : Adrecord

 

 

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg    Tagged , , , , , , ,     2 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

2 tankar om “Vad betyder förkortningarna?

  1. Hua! Ja alla de där förkortningarna var ett smärre h-vete i början att få rätsida på! Önskar jag hade läst detta inlägget då… haha Kanske att jag hade sluppit hålla på att förlora förståndet och slita mitt hår..

Kommentera