Vad är rätt och vad är fel!

Photo by Olga DeLawrence on Unsplash

Nu tycker jag vi ska gå till botten med vd som är rätt och vad som är fel!
Om jag som annonsör väljer att lägga ut att varje klicka ska ge 1 kr så vill jag ju att dessa ska vara genuina besökare, de ska vilja köpa produkten som annonseras inte bara klicka för klickandet skull.

Varför tar jag upp det här kan man undra?
På flera ställen nu har jag sett att det dyker upp trådar där man uppmanar besökare att klicka på affiliatelänkar, det här är för mig helt obegripligt och jag vet att det ligger i en gråzon av vad som är lagligt att göra. Nej jag är inte 100 % säker på att de gör fel då det ligger i en gråzon, kan till och med förstå dem. Men deras förtroende för annonsörer minskar drastiskt när de gör så här. Visst de vill tjäna pengar på sina länkar,  vem vill inte det. Men är det verkligen så här vi jobbar som influencer. Handlar verkligen allt om  pengar, har  inte förtroende för läsarna och annonsörer ingen roll längre.
Som jag skrev så är det något som ligger verkligen i en gråzon av vad som är lagligt eller inte lagligt, men att uppmana andra att klicka på en länk tycker jag själv är otroligt fel.

Det är fullkomligt okej att inte hålla med mig om detta, men tänka på vad ni gör för ert förtroenden hos annonsörer och läsare. Det hela har börjat gå för långt nu.

Jag står alltid bakom bloggare och influencer, men just här så måste jag stötta annonsörerna. De kommer sluta att lägga in klickbara länka där man tjäna pengar per klick, tro mig när jag säger att det märker när det helt plötsligt kommer en massa unika klick som inte ger något.  Vem vill betala ut pengar för inget!

 

Trodde väl det!

 

 

Postar i Marknadsföring    Tagged , , , , , ,     5 kommentarer    

5 tankar om “Vad är rätt och vad är fel!

  1. Mycket mycket bra inlägg, det har gått lite väl långt kan jag känna också. Det kommer ju i längden straffa även dem som använder annonserna på ett korrekt sätt eftersom annonsörerna kommer tappa förtroendet för oss för att några “missbrukar” det. Hoppas verkligen folk läser det här och tänker efter en extra gång. Toppen att du tar upp det! 🙂

  2. Kunde inte hålla med dig mer! Såg samma sak i en fb-grupp härom dagen och jag gillar det inte alls. För precis som du skriver så kommer det att sluta med att annonsörerna tar bort sina klicklänkar och vi alla blir utan. Alla vill vi tjäna våra små kronor men jag vill inte tjäna mina på det viset. Vart ligger stoltheten för att man har gjort ett bra jobb när man fuskar sig till det. Och huruvida det är lagligt eller inte är jag osäker på men jag har för mig att jag någonstans har läst att det inte skulle vara ok att generera klick som bara är fiffel och båg.
    Å andra sidan är väl fiffel och båg ALDRIG ok om man ska vara helt uppriktig. Hoppas i alla fall att just denna utvecklingen inte fortsätter utan att den dör ut så fort som möjligt.

  3. I morse lade jag in ett inlägg där jag frågade om jag skulle hjälpa och klicka på såna länkar. Men när jag läst ditt inlägg valde jag att ta bort det igen för det du skrivit har jag inte tänkt på men det stämmer ju faktiskt. Jag lägger inte själv upp länkar men ville vara snäll mot andra som har lagt upp men efter att jag läst här känns det inte så snällt längre för risken är att jag förstör istället. Så jag tog bort som sagt och ska inte klicka på länkar bara för att. Tack för att du fick mig att inse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *