2021 suck

Vi lämnar i dag 2020 och går in i 2021, visst har det här varit i många sätt ett udda år. Detta år har dock varit ett bra år för mig, nästa så man skäms att säga så. Men sanningen är den att jag har gjort det bästa av situationen. Många av oss har aldrig upplevt en pandemi, därför blev vi väldigt tagna på sängen när den första vågen svepte över landet. Kan tänka mig att det inte påverkade så många just då, men nu ser vi vad vår oförsiktighet har orsakat. 

Mycket gott har kommit ur det hela med, folk ha varit mycket uppfinnisrika för att får sina verksamheter att funger och gå runt. Online handel exploderade och vi fick se många butiker sadla om till just online, en del lyckades bra andra mindre bra. Solidariteten fick en helt ny innebörd. Distansutbildningar blev det nya, för som jag skrev innan så är det inte slut och vi kommer se sviter av detta i många år framåt. Med det så blev it-branschen den stora vinnaren då folk köpte nya datorer och mobiler för att klara av efterfrågan. 

2020 to 2021

Som avslutning på detta så har året varit bra för mig, jag kom in på en utbildning som jag känner är klippt och skuren för mig, jag har inte förrän nu börjat  känna av pandemin på allvar. Detta för att jag redan gör så mycket online och vistas sällan ute i samhället.

Vi fick två ny familjemedlemmar, Ludde och Frank. Dessa hundar som charmerat hela familjen med råge. Hade det inte varit för våra hundar så hade jag nog känt av pandemin på ett helt annat sätt. För även om jag älskar att sitta vid datorn så måste även jag komma ut och tänka på annat, hundarna har varit en stor räddning här.

Så nu när vi är inne i första stadiet av vaccinering så vill jag påminna er om att inte slappna av redigt ännu. Vi är ett steg närmare , men vi är inte där ännu.