Störande reklam på bloggportaler!

Varför valde jag att bygga min blogg helt själv istället för att förlita mig på en bloggportal?
Svaret på den frågan är så enkel, jag bryr mig om användarens upplevelse på bloggen. Det är åtskilliga gånger jag surfat in på bloggar som har väldigt bra innehåll, men som jag får en stor fet reklambanner uppkörd i ansiktet. Det är inte vad jag kallar snällt mot den som läser.

Det senaste jag störde mig på är alla dessa video annonser som finns i inläggen, man sitter där i godan ro och läser sen hör man denna J*vla reklam som gör att man mer eller mindre skiter på sig.

Misstolka mig inte nu men som influncere är vi beroenden av reklam för att överleva, men att ha en stora feta reklam banners som täcker halva bloggen, eller reklam som göra att man hoppa till och skiter på sig är inte bra. Tror seriöst att jag fått byta både en och två par kalsonger på grund av denna reklam.

Som influncere har du ett visst ansvar att låta din blogg vara ren och lockande, tänka på vad reklamen ligger. Chansen att någon ska komma tillbaka är mycket liten om reklamen blir störande eller för mycket. Tyvärr tycker jag de flesta portaler har det, men framförallt är det en portal som jag har i åtanken när jag skriver detta inlägg. Det kommer ett annat inlägg där jag kommer att jämföra de olika bloggportalerna så jag kommer inte gå närmare in på för och nackdelar i detta inlägg.

Så svaret på den frågan är att jag vill kunna styra vilken reklam som ska ligga uppe, samt så vill jag inte vara beroende av en portal där de dra vinning av mig . Tanken har slagit mig många gånger att flytta alla mina inlägga till en portal men jag stannar alltid kvar på mitt egna webbhotell med egeninstallerad WordPress.

För er som är intresserade av att växa som bloggare utan att vara beroende av en portal så tycker jag ni ska kolla in WordPress, ni kanske rent av kommer att älska det.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg    Tagged , , , ,     15 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

15 tankar om “Störande reklam på bloggportaler!

  1. Får hålla med där, störig reklam stöter man på dagligen. Har inte emot reklam men man behöver se över hur den presenters.

    1. Sant som du skriver, har inget emot reklam heller men de behöver se över hur mycket de slänger in. Det blir ju inte kul att läsa det när man stup i kvarten måste vänta då den ska ladda upp ny reklam.

    1. Det är ju tyvärr så, de ska ju överleva med . Har som sagt va inte något emot reklam, men när det blir för mycket och att det stör mitt läsande då borde man se över det.

  2. Tycker mycket om WordPress och haft det några ggr, men då jag behövde spara in på kostnader gjorde att jag fick återgå till portal. Är tillbaka på vimedbarn nu och ska börja om från början 🙂 Fräsch start och ska försöka ge bloggen mer tid än vad den fått nu i höst.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.