Sommaren börjar med borrelia

Den här sommaren börjar ju bra, skämt och sidor så kunde man nog haft mer tur än jag hade. Jag kan iallafall kryssa för Borrelia på min bucketlista.
Det känns inget att ha den , dock är jag lite trött och är egentligen inte så pigg på att göra något alls. Vet inte om det är infektionen eller om det är penicillinet som gör mig så trött.

För er som inte haft det eller känner att det här är något jag måste prova på innan jag dör, så kommer här en guide för er.

Gå i högt gräs med kortbyxor, gärna ingen tröja så fästingarna kan fastna på er ordentligt. Ju fler fästingar desto bättre. Tänk på att det är väldigt få fästingar som bär på smittan, därför bör ni ha så många som möjligt på er så att ni öka chanserna för att få det. Fastnar de på er så är det nu möjligt att ni har fått borrelia, låt de gärna sitta kvar och suga lite blod så att 100 % säkra på att det kan bli en smitta.

  • Den kommer oftast en till fyra veckor efter att du har blivit biten.
  • Den är större än fem centimeter i diameter.
  • Den blir större med tiden.
  • Den kan vara ringformad, oval eller regelbunden i formen.
  • Den kan blekna i mitten eller vara jämnt röd.

Nu ska ni söka vård, så att ni kan få lite gott penicillin mot det, detta ska ni äta i 10 dagar så hoppas vi att det försvinner. Är det en envis smitta så kan behöva några dagar till innan det försvinner.

Grattis ni kan nu kryssa för rutan Borrelia i er bucketlist.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *