Snart är delkurs två avklarad

Nu har det gått ännu en tid och jag har som vanligt allt för lite tid att skriva på bloggen, men jag ska försöka plita ner ett inlägg nu. 
Delkurs två börjar närmar sitt slut nu och jag kommer att få sitta dag och natt med den nya hemtentan, plus en komplettering av tentan från delkurs nummer ett. Kommer bli en ganska hektisk vecka med mycket plugg och förberedelse för delkurs tre, det ska köpas en del böcker då denna kurs är på 15 poäng. 

OBS Ni ser väl Voltaire på väggen!

Vad har jag då lärt mig på denna kurs hittills, jag kan säga att genus är något som berör oss alla på ett eller annat sätt. Kan även säg att det är svårt att definierar, men även att det är ett svårt ämne att greppa då det är så stort. Skulle någon komma fram och fråga mig om vad genusvetenskap handlar om så skulle jag nog inte veta vad jag ska börja, så svårt och så enkelt är det att greppa. När jag lyssna fatta jag det mesta och jag förstår det till 100 %, men skulle ni fråga mig om något så skulle jag nog snudda i i så djupa diskussioner att ni inte hade fatta vad det hade med genus att göra. Trots att jag fattar det och förstår vad det har med det hela att göra. Då kan ni fatta hur stort ämnet är och hur svårt det är att beskriva för en som inte läser ämnet.

Postar i Genus, Livet    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *