Sluta håna oss med era priser!

Jag har skrivit om det här innan och jag är bered att skriva om det igen!
Företag som tror de kan komma undan med en summa på 280 kr för ett inlägg på 500 ord borde tänka om, det vi gör är ingen välgörenhet. Vet de överhuvudtaget hur lång tid det tar att skriva ett så pass långt inlägg, kanske inte då de inte är bloggare. Men att sätta ett sånt pris är både ett hån mot oss och yrket i sig, detta är en punkt som jag aldrig kommer vika mig ifrån. Vi ska ha betalt för det jobb vi gör.

För mig tar det ungefär 2 till 3 timmar att skriva ett välskrivet inlägg på 500 ord, räkna men sen var man tar per timme för ett jobb så blir det lite mer än 280 kr
Man ska inte vara rädd för att ta betalt för det man gör, det vi gör är en form av konst även om den är i skrivande form.

Antar att du tar ett pris på 750 kr i timmen när du skriver, sen lägger vi på 25 % moms
3 x750 = 2250 + 25 % moms = 2812 kr
Sen dra vi av:
Admin 5 % (det företag du fakturera igenom) 140 kr
socialavgifter: 638 kr
Skatteavdrag 30%: 609 kr
Så av de pengar du tjänar så är det
2812 – 140 – 638 -609 = 1425 kr

Så vad tror du att du får ut av att skriva ett inlägg på 500 ord för ett pris av 280 kr ?
Väldigt lite skulle jag säga.
Vad har vi lär oss av det här, ta inte vilka skitjobb som helst och ställ krav på företagen. De ska inte komma undan med de priser de oftast sättet.

Postar i Samarbeten    Tagged , , , , , , ,     7 kommentarer    

Om: Christer Holm

Är influencer och bloggare, bor i Ronneby, älskar tatueringar.

7 tankar om “Sluta håna oss med era priser!

  1. Intressant! Tur att det finns kloka människor som man kan lära sig av! Nu tjänar ju inte jag en spänn på min blogg idag (har precis börjat:), men skulle såklart vara kul om det gick i framtiden.. Kan inget, men försöker snappa upp och lära mig av de som kan! ? Tack för bra tips,råd och bra att du uppmärksammar!

  2. Helt rätt!! Och vet du vad? Jag fick ett mail förra veckan ang. samarbetet som jag skulle skicka in ett kostnadsförslag på… De köpte det! Tusen tack för peppning och råd 🙂

Kommentera