Season Of Ghost – The Human Paradox

Season-of-Ghosts-The-Human-ParadoxIbland dyker man på musik som man inte i vanliga fall kanske skulle ha missat , men tack vare mitt twitterkonto som jag har så fick jag konkat med Sophia från Season of ghost som självklart tipsade om deras senaste platta The Human Paradox som släpptes 2015 på Coroner Records.  Hon beskrev musik som mystisk och magiskt, jag är inte sen att bekanta mig med ny musik så det är klart jag ska lyssna på det och bedöma dem,  vanliga fall så skulle jag lagt upp den här på Swedenmetal.nu, men jag tänker testa ett nytt sätt att skriva så det får bli på min blogg jag testar det här.

Men hur är då denna skiva som jag nu lyssnar på,  det är ju inte så att jag inte har hört soundet innan hos en mängd med andra band, skillnaden är väl den att det väldigt mycket betoning på just piano och keyboard samt så blandar de metal med  rock och synt på ett exemplariskt sätt.  Sophia Aslanidou röst är gudomlig och jag funderade länge var jag hade hört den, när jag läste på lite så ringer det en klocka . Hon var med på Blood Stains Childs femte platta Epsilon som var förövrigt deras bästa platta enligt mitt tycke.  När jag fortsätter läsa igenom biografin om bandet så inser jag att bandet är Sophia Aslanidou och att hon både är producent , låtskrivare samt sångare.

Det här en bra platta och en av de får skivorna som jag skulle kunna tänka mig köpa nu när vi kan lyssna på det mesta på Spotify.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Recensioner, Skivor    Tagged , , , ,     2 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

2 tankar om “Season Of Ghost – The Human Paradox

  1. tycker spotify är kul när man kan få tips från dem 🙂 får sällan tips på twitter men har inte mycket musik människor där i för sig

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.