Sagan om Swedenmetal


Året var 2003 och jag fick den briljanta iden att bygga en sida som skulle fungera även som en webbtidning, namnet var ganska självklart tyckte jag, så den döptes till SwedenMetal. Tidningen var inte så där jättestor men den växte ganska snabbt så runt 2004 – 2007 så var det en tidning att räkna med och vi fick skivor skickade från alla håll och kanter, periodvis var det så pass svårt att hålla reda på allt att jag fick ta till hjälp med att skicka vidare alla skivorna.

Det här var början på en långt tid med mycket jobb och slit och skicka folk på konserter , festivaler och även på diverse intervjuer. Jag hade många skribenter under mig som jobbade för biljetter och skivor, sånt hade inte gått idag då allt är digitalt. Ungefär runt 2006 så började vi använda en krokodil som symbol för sidan, namnet Lemmy var det namn vi gav honom.

Från början så låg sidan på adressen swedenmetal.net , sen registrerade vi swedenmetal.info och där låg den ganska länge tills jag fattade beslutet att registrerar den under swedenmetal.se. Det var nu den började ta fart på redigt och den växte sig snabbt fram till 2008 då jag fick lämna över den till Niklas som då axlade rollen som chef för sidan.

från 2008 till 2010 så var jag inte alls delaktig i sidan utan jag hade fullt upp med att vara pappa till min dotter.

Året är 2010 och jag bestämmer mig för att ta över stafettpinnen igen och nu drar jag igång den igen med fullkraft och nu händer det saker med sidan igen , den växer sig ännu större och vi har tävlingar, trycker tröjor och sponsra skivor. Vi är med i tidningar och börjar ungefär 2011 satsa på att demoband ska få lika mycket utrymme på sidan som etablerade band.

Allt detta gick med en jädra fart och vi fick in väldigt mycket demoband och det började planeras att släppa en platt med de bästa , vi kom aldrig redigt så långt sen då det hände en massa tråkiga saker.

Det dröjde till 2014 då bestämde jag mig för att lämna över sidan till Ulrika som fick VD positionen för sidan , nu har vi även bytta adress till swedenmetal.nu, orken att driva sidan började ta ut sin rätt och jag satt med skulder som jag dragit på genom att driva sidan.

Lärdom som jag fått att driva en sida som blev så stor var att lite inte på någon, jag blev blåst på en del pengar inte bara en gång utan 2 gånger för att jag var godtrogen. Det positiva med det hela är att jag fått en insikt i branschen och att jag lärt känna så otroligt mycket folk.

Med det här vill jag tacka!
Ulrika Henriksson , Mattias Hagberg , Niklas Olniansky , Sven Bergersjö samt alla de skribenbter som kommit och gott.

Sidan finns kvar så surfa in på www.swedenmetal.nu , annars så är det väldigt mycket aktivitet på Facebook

Postar i Livet    Tagged , , , , ,     Lämna en Kommentar   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *