Så vad är Munchkin

Det har varit en bra dag idag tycker jag, vi sitter nu här hemma i lägenheten och känner oss nöjda med den här dagen med. Känner att jag är väldigt nöjd med hela helgen i sin helhet.

Lovade att jag skulle skriva lite om Munchkin som vi spelade i helgen, tyvärr han vi aldrig färdigt den här helgen så nästa gång så ska vi börja tidigare så vi hinner spela till slutet.

Så vad är då Munchkin?
Munchkin är ett amerikanskt kortspel från 2001 tillverkat av Steve Jackson Games. Munchkin är även ett samlande namn för samtliga uppföljare och tillägg till originalspelet. Alla spelen är designade av Steve Jackson och alla spel förutom de två i Munchkin Fu-serien är illustrerade av John Kovalic. Namnet är engelskans motsvarighet till kobold, en nedsättande term om rollspelare vars mål är att göra sin karaktär så bra som möjligt.

Idén med samtliga Munchkin-spel är att simulera rollspel så som det spelas av kobolder. Alla spelarna tillhör samma trupp med äventyrare men istället för att bry sig om någon handling tävlar de med varandra om vem som först kan få sin karaktär till ‘level 10’. Man går upp en level genom att ha ihjäl ett monster så spelarna måste förse sin karaktär med vapen, rustningar och andra bra föremål så att de kan döda allt i sin väg. Lika viktigt som att få den egna karaktären närmare målet är att sätta käppar i hjulet för ens medspelare. Detta görs aldrig genom direkt strid – man tillhör ju ändå samma sällskap – utan genom att försöka påverka utgången i medspelarnas strid mot monster.

Ja, jag stal den här texten från Wikipedia.

 

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Äventyr, Livet    Tagged , , , , ,     1 Kommenter   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

En tanke om “Så vad är Munchkin

Kommentera