Så skapas solidaritet i samhället

OiZiO iTALiANA

Att jag är stolt över att bo i Ronneby är ingen hemlighet, men i dessa tider är jag lite extra stolt över hur Ronneby kommun sköter  hela situationen. Jag är även stolt när jag ser hur företag går samman och hjälper varandra, man kan säga att det är en positivt effekt av det hela. Visst är det tråkigt att det går dåligt för många företag, men samtidigt så är det positivt att alla hjälper varandra. Bara det att matställen erbjudet hemkörnig nu, ingen extra kostnad för det. Vilket gör att vi kan sitta hemma och avnjuta goda mat i vår “ofrivilliga karantän”, nu sitter vi inte i karantän men vi är begränsade och rör oss inte ute lika mycket.

Everest Ronneby

Det jag hoppas nu är att företagen även efter den här krisen kan hjälpa varandra på samma sätt, tror nämligen att det skulle vara positivt för hela kommunen.

Från i måndags så kan alla som studenter som studera hemma äta gratis på nästan alla restauranger i Ronneby,  vilket jag tycker är grymt bra initiativ av både företagen och kommunen att gå in med. Detta gäller dock inte oss som går på Komvux, vi får betala vår middag själva.

Så med detta inlägg vill jag hylla alla eldsjälar som håller igång samhället utanför vården. Visst behöver vi vårdpersonal, men ett samhälle behöver även de utanför räddningstjänsten. Det är lätt att man glömmer de utanför vården och räddningstjänsten, men i ett samhälle av solidaritet så behövs vi alla.

Så nu tycker jag det är upp till oss som bor i Ronneby att stödja företagen, visst jag vet att många har ont om pengar. Stöd dem genom att handla lokalt i den mån ni kan.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *