Pointless Sympathy – Restless

imagesDet unga bandet Pointless Sympathy debutera här med sitt första släpp som fått namnet Restless, bandet grundades 2011 och har släppt lite singlar på spotify innan de nu i år släppte plattan Restless.

Då det poppar upp band som svampar så är jag lite extra kritisk och söker det lilla extra som gör att banden stick ute lite extra, har då Pointless Sympathy det lilla extra som gör att jag inte kommer dissa den här platta. Till en början blir jag inte överförtjust i det hela men ju mer jag lyssna desto mer upptäcker jag en kvalité och ett djup på deras musik, ska sägas att jag har låtit skivan gå på nonstop i en vecka för att lyssna igenom den ordentligt.

Vi möts av den tyngre rocken som i visa låtar går över till toner av death men de gör det på ett sätt att det blir varierande och inte alls enformigt, det här är precis det dom gör att en platta inte bli platt enformig. Jag gillar death metal , men de flesta band i dag vågar inte ta ut svängarna utan de kör på samma sak som alla andra band gjort. Därför är det kul när ett band vågar bland så som Pointless Sympathy har gjort här, men de är inte unika med det här och det kommer att poppa upp fler band med liknade sound.

Men överlag så är det här en bra skiva som ligger rätt i tiden, det ska bli kul att följa deras framfart.
Favorit låt på skivan är den självbetitlade låten Pointless Sympathy.

Följ dem gärna på Spotify

 

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Recensioner, Skivor    Tagged ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.