Påskdagen: Nu letar vi påskägg


Godmorgon mina vänner, idag är solen framme och det är ett perfekt väder för att leta påskägg. Nu hoppas vi att vädret håller i sig så det verkligen blir så här fint hela dagen.

Lite kort fakta om mina föräldrars tradition när det gäller påsken, vi äter en god middag och småpratar lite. Sen ska alla små och stora barn leta upp påskäggen som påskharen har gömt i trädgården, nu är det det så att det inte är några småägg som är gömda utan dessa innehåller mer än godis. Mina föräldrar har lyckats med bedriften att göra detta nästa lika stort som julafton.

Vad sa ni göra idag min vänner ?

Påskdagen, lat. Dominica resurrectionis, Uppståndelsens söndag,firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse, och infaller på söndagen i påskhelgen. Påskdagen infaller den första söndagen efter första metonska fullmånen som infaller på eller närmast efter vårdagjämningen, men eftersom de västliga kyrkorna och de östliga kyrkorna tillämpar olika kalendrar infaller påskhögtiden vid olika tillfällen beroende på vilken kyrka som avses.”

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Livet    Tagged , , , , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.