Onsdag och yoga igen!

Photo by Farsai C. on Unsplash

Onsdag och yoga igen!

Då var det onsdag igen, som vanligt på onsdagar så är det yoga på schemat, detta som gör mig både smidigare och mer avslappnad i själen. Har vi nu turen på vår sida så kommer det inte var inställt idag, vi får helt enkelt hålla tummarna.

Yoga för mig!

Träningsformen yoga har hjälper mig hitta lugn och balans i mitt liv. Men det hjälper också mot stel kontorsrygg, som bloggare så sitter man ganska stilla och oftast vid en dator eller en mobil. Detta medför att man bli stel och att man kan få en så kallad gamnacke, yogan gör att du bli mer avslappnad och din kropp känns mer flexibel.

Hittade denna lista på Yogobesju effekter på vad yogan gör med kroppen.

 1. Detoxar & renar kroppen
  Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa ställningar sägs stimulera matsmältningsorganen, liksom njurarna och levern. Vridningar sägs särskilt vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptagningen och renar blodet.
 2. Ger större tålamod
  En annan underbar bieffekt av regelbunden träning är att yoga lär oss släppa taget om resultat och att vara mer i nuet. Otålighet är ett behov av att vara någon annanstans och att hålla ställningar och fokusera på andningen gör det lättare för oss att hitta stillhet och lugn, precis där vi är.
 3. Balanserar dina hormoner
  Yoga är känt för att bidra till att få hela systemet i balans, särskilt körtlarna i det endokrina systemet, vars uppgift är att utsöndra hormoner i kroppen. Dessa påverkas varje gång du tränar och vissa ställningar, som barnets position, har en lugnande och vitaliserande effekt på binjurarna, som utsöndrar ett antal hormoner inklusive stresshormonet kortisol. Så i slutet av en hektisk dag, hoppa över vinet och lägg dig på golvet i barnets position i några minuter!
 4. Förbättrar din koncentration
  I vardagen är det lätt att sinnet distraheras vilket gör det svårt att koncentrera sig och få saker gjorda. Under ett yogapass uppmuntras du upprepade gånger att komma tillbaka till din andning vilket sägs öka förmågan till koncentration. Fokusera på din andning, på eller utanför mattan och du kommer märka att din koncentrationsförmåga förbättras!
 5. Stimulerar din kreativitet
  Många menar att yogan ökar kreativiteten. Det handlar inte bara om när vi utför kreativa saker utan har även en positiv inverkan på vårt sätt att tänka och lösa problem.
 6. Ökar ditt självförtroende
  Yoga kan hjälpa dig att bli mer självsäker. Yoga utvecklar egenskaper som styrka, balans och fokus och när vi ser förbättringar i vår praktik, ökar vårt självförtroende naturligt. Försök hålla plankan i ett par minuter varje morgon och se vad som händer.
 7. Stärker din intuition
  Din intuition har oftast rätt och det är den delen av vårt sinne som vi borde lyssna på oftare. En regelbunden meditation hjälper till att lugna och stilla rädslor, fobier och oro samtidigt som det stärker vår intuition så att den kan vägleda oss framåt.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Replies to “Onsdag och yoga igen!”

 1. Jag skulle verkligen behöva yoga för att bli smidig, hitta ett extra lugn och för bra hållning och andning. Har alltid andats “fel” känns det som ?Men med ont om tid blir det alltid vanlig träning som prioriteras. Med mer tid när barnen är större kanske den dock kan få en plats i mitt liv ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *