När samhället pissar på dig


Det är inte så ofta jag skriver om min diagnos men ibland måste även jag få lyfts mina tankar om det hela, folk skriver oftast att de lider av Asperger eller ADHD men jag skulle nog säg att jag lider inte av det då jag inte vet något annat liv än att just leva med mina diagnoser. När jag var yngre så orsakade dock mina diagnoser en hel del problem för mig och det var svårt att hantera vissa situationer, men jag led nog aldrig av det utan man lärde sig hantera det.

När jag blev äldre så började det blir mer påtagligt att det ställer till med problem för mig och jag fick större och större problem som oftast vara svår att hantera, men lite hjälpa och med mycket stöd så sitter jag här nu och reflektera över min ungdom och inser att det faktiskt samhället som bidra till personer med min diagnos har det så svårt i livet. För en stor del som vi behöver är vägledning och stöd och om samhället inte acceptera oss så är det inte så så svårt att förstå att man ibland kan tycka att alla pissa på en.

Mitt liv är bra och jag har egentligen inte så mycket att klaga på då jag växte upp med folk omkring mig som älskade mig och stöttade mig alltid till 100 % , men det finns de där ute som inte har samma förutsättningar som jag haft. De har inte en kärleksfull familj som stöttar en till 100 % och som orkar kämpa med en i vått och torrt.

Jag har skrivet det här en gång innan om hur min diagnos satte mig i situation där jag inte fick flytta in i den här lägenheten som jag bor i nu, allt för att jag ansågs vara farlig och besvärlig då jag hade diagnosen ADHD. Ett tag där kändes det som att folk pissade på mig och jag aldrig skulle få känna lycka, men jag hade en helt underbara familj som inte släppte det här och kämpade till fullo för mig när jag inte orkade mer. Utan deras kämpande hade jag inte bott här nu och jag hade nog varit bra mycket med irriterad på min livssituation.

Jag förstår att folk kan säga att de lider av en diagnos, men jag skulle aldrig i dagsläget säga att jag lider av min diagnos och jag skulle aldrig skylla på min diagnos för mitt beteende , däremot så kan det vara en förklaring för mitt beteende.

Glöm aldrig bort att leva

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i ADHD    Tagged , , , ,     3 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

3 tankar om “När samhället pissar på dig

  1. Jag känner igen det där att man lär sig leva med det, och att det inte känns som att man har en diagnos för att man alltid levt med det. Jag har läs & skrivsvårigheter, samt stora problem med mitt minne men det är inte förrän för ett litet tag sen som folk sa att jag förmodligen har ADD. Jag har alltid vetat att jag haft det lite svårare, men hela tiden fått lära mig att antingen ta mig runt det eller väga upp på andra sätt och ofta med hjälp från andra. Det känns som att många med diagnoser skyller sitt beteende på sin diagnos, men precis som du säger tycker jag att det är fel. Diagnosen kan bara vara en förklaring gentemot beetendet, men sen har man ett eget val att utagera på det eller låta bli och sen kan det vara svårare eller lättare beroende på. <3

  2. Jag förstår precis vad du menar! Jag lider inte heller av min asperger, jag kan däremot tycka att jag lider av en del av konsekvenserna den kan skapa ibland, men själva grunddiagnosen är jag överens med eller vad man ska säga

    Tack <3 du med!
    kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.