När man vill spy på allt som har med genus

Photo by Chang Duong on Unsplash

Jag sitter denna morgon och fundera på om jag verkligen vill det här med att studera, det känns ibland som att jag tappat helt sugen på allt som har med skolan att göra. Just nu vill jag mer eller mindre spy på allt som har med genus att göra, det blir för mycket att ta in för mig. Det är väl inte så mycket skolan som ämnet i sig som jag har problem med, det känns även som att jag är lite utanför när vi gör arbeten. Vilket inte heller är så där jättelustigt då jag är den enda kille i klassen, det är visserligen så här som kvinnor känt i årtusende. Så vad har jag att gnälla över egentligen.

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Detta märktes tydligt när vi gjorde labben i onsdags, det var inte mycket de frågade mig om utan det gick ovanför mitt huvud så fort jag pratade. De var faktiskt inte ens så att de lyssnade på vad jag hade att säga, det var dock ganska intressant att observera detta beteenden hos gruppen. De hade troligen inte gjort samma sak om jag varit kvinna, då hade de nog lyssnat och jag hade blivit en del i gruppen. Nu tror jag inte detta är något unikt för denna klass utan är ganska säker på att om vi varit tre män och en kvinna så hade vi gjort samma sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.