När coronatiden blev vår vardag

Photo by Chris Barbalis on Unsplash

Det har nu gått några månader sen det första utbrottet av Covid -19 blev känt i Sverige, och hur vi än vänder och vrider på saken så har det påverkat oss alla på ett eller annat sätt.

På stan kan jag märka det tydligt då det står skylta överallt om att hålla avstånd och nästan alla butiker har plexiglas vid sina kassor,  i vissa butiker så är det tydligt att det sköts på ett bra sätt det här med avstånd. Sen finns det de butiker där det verkligen inte sköts alls bra, tänker inte nämna vilka här då det inte ligger på min lott. Däremot ligger det på min lott som medmänniska att säga till om jag inte tycker det sköts bra, vilker jag gjort ett par gånger. Det ligger även på min lott att säga till när någon är allt för närgången och inte respektera avståndet, att folk inte respektera avståndet gör mig otroligt irriterad och ARG.

Photo by Eduardus Pradipto on Unsplash

Men som jag förutsåg så skulle det här bli något som blev vår vardag, allt det här blev normaliserat av oss och vi börja bygga upp en vardag kring det här. Kommer nästan blir skumt när alla restriktioner släpps, håller ni inte med ?
Detta väcker en massa frågor hos mig, vad kommer ske , vad händer, hur kommer vi hantera det hela efter ?
Har inte ni själva ställt denna fråga för er?

Folk har iallafall slutat hamstra papper, det är ju förväll det.

Postar i Livet    Tagged , , , ,     1 Kommenter   

En tanke om “När coronatiden blev vår vardag

  1. Ja det har blivit en del av vardagen.. Här där jag bor sköts det faktiskt riktigt bra i butiker etc. Folk har slutat hamstra och det är så himla skönt. Blev ju rädd av alla tomma hyllor

Kommentera