När allt kretsar kring stjärnporten.

Stargate_SG1_03_1024x7682-teamBörjade i går titta på Stargate SG-1 säsong 1 , det här är en serie som jag bara sett några avsnitt med men aldrig följt. Men skam den som ger sig  nu ska jag ta mig igenom hela serien från start. Har man väl sätt filmen och börjar sen se serien så kommer den i ett annat perspektiv, den blir mer intressant och man förstår helt plötsligt storyn på ett helt annat sätt.

Nu har jag bara sett ett avsnitt men jag tycker redan att den är riktigt bra, dock finns det en del saker jag stör mig på som retar mig så jag blir tokig . I filmen har Jaffa bra mycket mer effektfullt sätt att ta av sig sin maskerna i serien är det så simpelt , det är inte utan att jag blev lite besviken.

Jag återkommer med en utförligare recension på serien , fast den hittar ni på min andra sida som jag har dedikerat till enbart serie och film.
Stargate-color
Stargate är en amerikansk-kanadensisk science fiction-produktion som startade med filmen Stargate från 1994 och sedan fortsatte i romanform, med tre efterföljande TV-serier och andra verk som tillsammans bildar det fiktiva Stargate-universumet. Utgångspunkten för serien är en utomjordisk anordning som kallas Stargate (stjärnport). Den möjliggör en ögonblicklig färd till andra utomjordiska världar genom att öppna ett maskhål till en stargate på en annan planet. Portalen upphittades 1928 under en arkeologisk utgrävning i Giza i Egypten men det var inte förrän i slutet av 1990-talet som portalens syfte uppdagades och ett topphemligt amerikanskt militärprogram formades för att med hjälp av portalen utforska galaxen.

I det fiktiva Stargate-universumet är de flesta av jordens mytologier baserade på händelser och utomjordiska väsen som besökt jorden under historiens gång genom dessa portaler. Flera av de framträdande utomjordiska figurer som återfinns i serien har en nära överensstämmelse med gudar från egyptisk och nordisk mytologi.”

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Filmer    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.