Som student är det ganska förvirrande med de olika korten som finns. När jag studerade på högskolan i min ungdom så fanns det bara ett kort, det enda jag använde det till då var buss och tåg. Nu när jag studera finns det minst två stycken, Mecenat och Studentkortet. Vad det är för skillnad hade jag egentligen inte tänkt gå in på, men hade dock tänkt gå in lite på vad det är för något de erbjuder mer än billigare tåg och buss.

Båda korten ger dig snarlika rabatter på diverse sidor, det är nog mer tycke och smak. Det kan ibland kännas som att de rabatter de ger är något låga för att kunna gynna oss studenter. Men visst finns det en del guldkorn som både jag och min sambo har använt några gånger, tyvärr är det så att om man bor i liten stad som vi gör så finns det inte så många lokala erbjudanden att ta del av. Detta gör att vi inte kan utnyttja det i så pass stor uträckning som vi hade velat, vilket känns otroligt synd. 
Så vad ni ska fråga er själva, behöver jag båda korten?

Svaret blir alls säkerhet nej det behöver du inte, men du måste ha minst ett av dem för att kunna visa upp att du student. Fast de enda gången jag har behövt bevisa att jag är student är när jag skulle köpa buss och tåg kort till Lund, samt på en del appar jag reggade mig på för att ta del av deras studenterbjudande. Men den viktigaste fördelen med studentkortet är att du åker billigare med kollektivtrafiken, vilket är den största anledning till att man ska ha ett av korten. För var de i papper, nu är de digitala och du kan ladda ner dem här.

Ladda ner Mecenat
Google Play eller Apple App Store
Ladda ner STUK
Google Play eller Apple App Store