Marknadsför din blogg!

Photo by William Iven on Unsplash

Marknadsför din blogg!

Inget inlägg om träning så här på morgonkvisten, nej för idag hade jag tänkt ta tag ett annat ämne som jag faktiskt med brinner för. Givetvis pratar jag om marknadsföring av bloggen, detta ämne som man kan nöta fram och tillbaka utan att kanske hitta ett lämpligt svar.

Facebook!

Olika bloggare har olika sätt att marknadsföra sin blogg, vissa kör på det säkra kortet att dela till höger och vänster på Facebook. Men oftast på det här sättet så får du samma besökare till din blogg, dessa är värdefulla men du kommer aldrig att växa som bloggare. Dessa besökare är som jag skrev värdefulla då de kan tipsa andra om din blogg, men vad är då ännu viktigare i din kamp för att få tag på besökare.

Synas ute på marknaden!

Jo ett mycket enkelt sätt, du måste synas, du måste agera som person. Synas på mässor och event. Givevis är det här bara en lite del av vad man måste göra för att nå ut med sin blogg.
Ett annat sätt är att kommentera andra blogga, men risken här är att du faktiskt bara få bloggare som inte egentligen bryr sig om din blogg, de bryr sig bara om sig själva. Dessa besökare hjälper dig inte att växa som bloggare, dessa gör absolut ingen nytta för sig.

Nischa din blogg!

Sen kommer vi till det som jag själv märkt mest av, detta är mitt allra bästa tips er.
Nischa din blogg i max ett par ämne, det här kommer att göra att du få genuina besökare och inte de som bara bryr sig att deras blogg syns. Du kommer få in besökare som gillar det du skriver, det kommer kanske ta ett tag men de kommer tro mig.

Photo by rawpixel.com on Unsplash

SEO

I nästa inlägg kommer jag försöka hjälpa er igenom ämnet SEO och varför det är viktigt för just din blogg, det kan var skillnad mellan att stanna kvar och dö ut som bloggare. Det är med de thär du kommer att dra in de besökare som inte finns på Facebook eller Instagram.

Givetvis är det här bara en bråkdel av vad man kan göra, men det här de saker du kan göra utan att behöva betala ut stora summor.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Marknadsföring    Tagged , , ,     3 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

3 tankar om “Marknadsför din blogg!

  1. Superbra tips att tänka på! Finns ju som sagt många olika sätt att marknadsföra sig på, det gäller bara att hitta dem så tack än en gång för att du delar med dig 🙂

  2. Finns många sätt att marknadsföra och showa sin blogg grejen som är svårt är att lyfta bloggen ett steg till tycker jag. Tack för dina fina och proffsiga tips.

Kommentera