Mad Max Maraton

mad-max-collection-520dbc0bb96cc
I går satte jag mig ner för att göra en Mad Max maraton och verkligen gå in i de här tre filmerna, den första filmen kom ut ett år efter att jag föddes så med andra ord 1979 , folk jag känner har varit ganska hypade kring dessa filmer så självklart måste jag se dem.  Filmerna utspelas i en  postapokalyptiska framtid där de laglösa gängen bestämmer och de gör det på ett otroligt brutalt sätt , ,men i första filmen  finns det iallafall någon form av rättvisa som ska försöka uppehålla lag och ordning.

mad_max_blu-ray_nordic-23632245-frntlEtt grymt motorcykelgäng tar över vägarna i den här filmen som utspelar sig någon gång i framtiden. Gängmedlemmarna hånskrattar åt polisen medan de härjar på gatorna och terroriserar oskyldiga civila. Men det finns en polis som de underskattar: Max Rockatansky (Mel Gibson). När gänget mördar Max familj och hans bäste vän kräver Max besinningslös hämnd!

Något man ska ha i åtanken är att det är brutala filmer och man kan nog uppfatta det väldigt stöttande , så jag kan förstå att min mor inte ville att jag skulle se dem när jag var mindre. De tär inte så att de är blodiga och jag har ju sätt filmer som varit både grymmare och brutalare än det här, men de här filmerna gjordes under en perioden 79- 85 och synen på våld var nog annorlunda då.

mad_max_2_the_road_warrior_blu-ray_nordic-23632246-frntlI filmen Mad Max 2 – The Road Warrior så handlar det främsta om jagandet efter bränsle, en ganska underhållande och hyfsat bra film, gillar storyn bättre i den här än i den första filmen, men nu börja filmerna bli ganska klena i brutalitet och börjar nästan bli mesiga.
En storslagen och fartfylld historia som tar dig till ett drömlikt landskap i dyningarna efter ett kärnvapenkrig. Mel Gibson spelar Max, en hjältemodig ensamvarg som driver omkring i ödemarken och ständigt är på jakt efter bränsle. Hans motståndare består av en bisarr krigarklan med ledaren Humungus i spetsen, som har gjort det till en vana att pulvrisera sina offer istället för att fånga dem levande.

mad_max_3_beyond_thunderdome_blu-ray_nordic-23632221-frntlSen är vi inne på avslutningen som jag personligen tycker är den sämst av alla de tre filmerna, det här är en ganska menlös och inte alls så brutal film som de andra var. Personligen så är jag mycket besviken på den och tycker nog den kunde vara snäppet vassare.

En hjälte som kämpar mot barbarerna i en framtida efterkrigstid. Den här gången blir han räddningen för en grupp förvildade barn. Artisten Tina Turner spelar en maktgalen härskarinna i den här stormande domedagsfilmen som innehåller en av filmhistoriens bästa slagsmålsscener när Max och muskelberget Blaster möts!

Seriöst ska det här vara en av filmhistoriens bästa slagsmålsscener så ger jag inte så mycket hopp för filmhistorien, så ska jag avsluta det hela så jag inte alls så imponerad av de här filmerna och jag är rent av besviken på dem.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Filmer    Tagged , , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.