Må du finna frid Valle

vallech-614x1024När man måste ta det där hemska besluta att plocka bort sitt djur som man har haft i så många år, det är en av de tyngsta saker jag gjort på mycket länge och det gör oerhört ont att se min älskade katt bli så dålig att han knappt kan stå upp,  jag fick Valerius Belzbub 2005 av min dåvarande flickvän som tyckte jag behövde sällskap, han har fått följa med mig på många ställen och han är en trogen följeslagare till mig. Det har alltid varit han och jag och jag känt att vi klarat oss bra.

När min dotter var liten så kröp han alltid ner till henne och la sig bredvid henne , när hon var iväg gick han alltid runt och letade efter henne.  Valle var en katt som alltid kommer att ha en stor plats i mitt liv och han har haft ett bra liv hos mig vill jag tro.

 

 

Den här dikten skrev min  flickvän 2005 till Valle !

 

Valerius

Din sammetsmjuka päls
låter lätta smekningar
dra längs din kropp.

Du spinner högt
talar om att just där
ville du bli klappad.

Ditt svaga jamande
ekar över korridoren
en påpekning om mat

Och när jag ser
in i dina vackra ögon
vet jag att jag alltid
kommer älska dig.

valle

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Djur    Tagged , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.