Kommer vi någon gång att bli erkända!

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Det är inte alltid lätt det här med att blogga, det är nästan lite pinsamt att säga att man bloggar och tjänar pengar på det. Kommer det vi håller på med någon gånga att bli erkänd som arbetsform, den frågan har jag har ställt mig många gånger.

framtid.se står det!

Influencer – från engelska “påverkare” – är en sort inspiratör/motivatör/opinionskapare som genom sitt agerande påverkar vad andra människor gör – ofta är målet att få folk att handla vissa varor eller tjänster. På så sätt är influencer också säljare/marknadsförare. Tanken är att man som influenser i första hand påverkar andra personers agerande genom sina bilder/videoklipp/kommentarer/inlägg. “Influencer” används ofta som ett samlingsnamn för bloggare, twittrare, youtubare, facebookare och för andra sorters “internetprofiler”.

Vad måste man kunna för att ha möjlighet att försörja sig som influencer? I första hand måste man vara bra på att marknadsföra sig själv; vidare krävs det att man kan ta och redigera bilder, skapa “säljande” texter (ofta inriktade på en specifik målgrupp) och ha bra koll på vad som händer inom mediabranschen.

Influenser (bland annat bloggare och “youtubers”) dokumenterar händelser i sina liv och publicerar dem på sina bloggar eller sina egna YouTube-kanaler, Twitter-, Instagram-, Snapchatprofiler och/eller genom sin närvaro på Facebook, Yogile.com och Flickr.com, allt för att inspirera och motivera andra med sina inlägg. Om man som influencer har ett speciellt intresse/hobby som exempelvis hantverk, sport, konst, musik eller matlagning lägger man oftast upp bilder och videofilmer om detta men beskriver och dokumenterar även andra händelser ifrån sitt liv.

Influenser får intäkter (tjänar pengar) genom att företag och organisationer marknadsför sig på deras bloggar och/eller kanaler för att nå ut med sitt budskap till de breda och/eller till de rätta målgrupperna.”

Photo by Carlos Muza on Unsplash

Men är det här ett yrke som kommer att finna kvar, ja det tror jag men däremot så kommer det att utvecklas och vi kommer att hamna på andra plattformar. Tror även att många av oss som jobbar inom det kommer att sluta efter några år för att ge plats för nya förmågor. Jag själv har precis kommit så pass långt att jag tjänar tillräckligt på det för att det ska gå runt, det finns mer pengar att tjäna inom branschen och jag kommer att försöka ge 100 % på det hela så länge jag orkar.  Hur våran bransch ser ut om 10 år kan jag bara föreställa mig, men jag tror den kommer att vara mycket hårdare än den är idag.

Vad tror ni ?

 

Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg, Livet    Tagged , , , , , ,     2 kommentarer    

2 tankar om “Kommer vi någon gång att bli erkända!

  1. Ett bra inlägg som är högst aktuellt.. Vart bloggvärlden är om 10 år är nog svårt att säga.. Jag har bloggat i ca 10 år men det är först sista året som jag har haft en stadig månadsinkomst på bloggen.. Även läsarantalet har ökat markant vilket är ännu roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *