Julångest börjar nu.

img_20161118_133515Som alla vet så närmar vi oss julen och julen är för mig en enda stor ångest och det kvittar hur mycket jag försöker intala mig själv att i år ska det bli en underbar jul och vi ska pynta jag och dottern, nio utan tio gånger så slutar det med att jag får sån ångest jag bryter ihop på golvet och känner att det bara bli för mycket för mig. Missförstå mig inte för jag gillar stämningen som man bygger upp med barnen och hela atmosfären som blir, men all den här köphysterin och kravet som faktiskt samhället ställer på oss är helt horribelt. Det ska ju köpa presenter till höger och vänster och varje år så blir kraven högra och högre.

Ni säger nu säkert, men du behöver ju inte köpa för den summan. Nej det helt sant att jag inte behöver och det är upp till mig att köpa efter vad min plånbok har råd med, men alla som har barn vet hur en besviken min skär djupa sår in i en förälders kropp. Man känner sig som den sämsta och mest värdelösa som finns. Ett barn förstår inte att man inte har råd med att köpa det där legot eller att man måste spara pengar för att klara all utgifter som faktiskt kommer med julen.

Ett barn ska inte heller behöva tänka på sånt, julen ska vara en glädjens högtid. Inte en högtid som ger ångest då allt kostar för mycket för en.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i ADHD    Tagged , , , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.