Jag slår hål på myten om influencer

Photo by Steve Gale on Unsplash

Det finns en del myter om vad en influencer är för något och vad man sysslar med, så detta här inläggets upplägg fick jag inspiration av min gamla mattelärare på komvux. Han ställde mig frågan “När jag tänker på ordet influencer så ser jag framför mig unga vackra tjejer som tjäna stora belopp på att göra videos“,

Men hur är det egentligen med det, är det bara unga 20-åringar som håller på med det här. Uppenbarligen finns det en del förutfattade meningar om vem som jobbar som influencer, jag är varken ung eller kvinna , och jag är absolut inte känd. Skulle vilja säga att jag är i precis rätt ålder för att skriva bra inlägg, och göra video, för Youtube.

Från min egen kanal på Youtube

Anledningen till att jag bara gjort en video hittills är för att jag trivs inte så bra framför kameran, det känns som jag blir konstgjord. Har i ärlighetens namn försökt så många gånger med göra en video, det slutar alltid med att slänger videon. Det skulle troligen kännas lättare om jag hade ett mål med vad jag skulle göra, att bara vlogga ger mig inget alls. Jag har dock valt att jobba från skrivbordet i det dolda, mitt namn bygger jag upp genom att skriva kvalitativa texter.

Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Så svar på några myter om jobbet.
Man behöver inte vara ung eller känd , samt kvinna för att kunna tjäna en slant som influencer. Det underlättar om du är känd helt klar, men det är inget måste. Jag fyller 41 och är inte en kvinna, tror inte heller jag skulle passa in som vacker. Allt det kompenserade jag genom att skriva bra texter, eller jag hoppas att det är bra texter.

Yrket är inte glassigt som den yngre generationen tror, du får jobba hårt för att nå framgång. Jag själv har jobbat med det här till och från i några år nu, och det är först nu som jag börjar se att företagen anlita mig regelbundet. Det har som sagt va tagit nästan 5 år för komma så här långt för mig. Man måste låta det ta tid, framförallt ha tålamod om du inte har en strålande ide som ger dig många visningar och prenumeranter på Youtube.

För i slutände handlar allt om visningar och prenumeranter för att nå ett lyckat resultat.

Postar i Livet    Tagged , , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera