Jag skapar ett textäventyr i java

mud

Det har varit lite dåligt med skrivandet här på sida, men ja det blir så ibland när man har så mycket annat att göra. Vi har precis börjat med avancerad java på utbildningen, vilket kräver sin man för att fixa. Men idag hade jag tänkt att ni skulle få göra en lite djupdykning ett projekt jag starta upp för att lära mig java. De flesta vet att jag gillar fantasy och jag var tidigt i gång med vad som troligen är helt dött idag, jag talar om mud. Mud var i början av 90-talet något som alla spelade på Telnet, ett textäventyr.

Mitt projekt är något liknade, ett textäventyr i java. Man ska här lösa problem för att komma vidare i spelet, än så länge ligger bara grunden ute på Github. Den är fri att ladda ner och arbeta vidare på.

skapa


Storyn på spelet är ytterst simpelt, en karaktär “spelaren” ska ta sig igenom en värld där det finns monster av olika slag, när man besegra dem kan man få diverse prylar. Jag har kommit så pass långt nu att man ska lösa ett problem för att ta sig in i staden.

Del av min kod:

public void playerSetup() {

playerHP = 20;
orcHP = 10;
orcWeapon = "Small Axe";
playerWeapon = "Short Sword";
System.out.println("Your HP: " + playerHP);
System.out.println("Your Weapon: " + playerWeapon);

System.out.println("Enter Player Name");
playerName = theScanner.nextLine();
System.out.println("Welcome " + playerName + ", Let´s start you adventures!");
}

Postar i Javautvecklare    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *