Ingen rast eller ro

Jag har nu påbörjar delkurs nummer två “Genus och sociala förändringar”, den här delkursen kan jag personligen finna lite mer intressant trotts att jag är väl medveten om att man måste läsa den första delkursen för att förstå och kunna arbeta med de uttrycken vi lärt oss. Den här gången kommer vi läsa böcker som “Kvinnor, Män och alla andra” och “Bög i folkhemmet”, men även en massa olika artiklar om ämnet.  

Innan jag började läsa den här kursen så insåg jag inte hur stort det här ämnet är, men även hur mycket okunskap det finns om det. Det är väldigt många jag möter som inte fatta varför jag läser om just genus, detta tolkar jag på ren okunskap och rädsla. Jag kan ha fel, men jag har lärt mig att många gånger är det okunskap för det okända som föder rädsla och segregation.  
 

Tänk efter på hur du tolka saker, du kommer snart inse att det är väldigt mycket i din omgivning som du redan från när du var liten tolkade som kvinnligt och manligt. Det är oftast kvinnor som har de sämsta jobben och det är nästan alltid de som har sämst lön, detta är något som ligger kvar sen så långt tillbaka som man kan minnas. Kvinnan har alltid sett som underordnad mannen, det är i mina ögon helt sjukt.  

Postar i Genus, Livet    Tagged , , ,     1 Kommenter   

En tanke om “Ingen rast eller ro

Kommentera