Hur påverkades min blogg?

Photo by davide ragusa on Unsplash

Igår gjorde jag beslutet att sluta posta mina inlägg i trådar där man ska kommentera varandra, detta gjorde jag för att jag fick nästan uteslutande kommentarer som inte hade något alls med inlägget att göra. Resultatet av det var att jag fick något mindre besökare men inte så mycket som jag hade trott, dock så blev det en radikal förändring på kommentar fronten.  Den rasade med ungefär 80 % , de som kommenterade bloggen nu var genuint intresserade av det jag skrev.

Det var precis det här jag vill uppnå med testet igår, jag vill se hur mycket det minskade och hur det skulle påverka besökarantalet.  Jag kommer fortfarande posta i grupper, men jag kommer inte posta i kommentars trådar. Detta för att jag tror att det kan finns fler som där ute som vill läsa bloggen, det lättaste sättet att nå ut med sitt budskap är genom Facebook. Nackdelen med dessa grupper är att det oftast bara är bloggare som hittar hit, man vill ju även ha hit de som inte bloggar.

Har jag rätt, eller har jag fel?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

9 Replies to “Hur påverkades min blogg?”

 1. Jag postar inte heller min blogg där man måste kommentera andras ?
  Folk får läsa & kommentera om dom själva vill de ska inte bli framtvingat.

  Men gissar att många vill börja driva stora bloggar osv jag har inget intresse för sånt jag skriver de jag känner för helt enkelt. ?

 2. Jag håller med dig! Facebook är ett bra ställe att publicera sin blogg i .. det finns grupper (iaf för tjejer) som inte bara har bloggare i och då når man även till dom som inte bloggar. Fast övervägande av medlemmarna bloggar nog själva!

 3. Så där ja 🙂 Då var jag här igen..
  Bra gjort! Jag tror att man vinner i längden på att hoppa över de där trådarna (hur lockande de än kan vara ibland haha). Eftersom de oftast inte ens verkar läsa igenom inläggen med tanke på vad de kommenterar, så känns det ganska meningslöst. Då är det ju mer siffror och statistik man kanske stirrar sig för blind på. Man vill ha upp engagemanget men det står sig rätt platt när man tänker efter. Man hade lika gärna kunnat gå in och skriva sina “ha en bra dag” – “vilket bra inlägg”-kommentarer själv hellre än att slösa bort onödig tid och energi på det där känner jag lite. För jag vill ju faktiskt inte ha såna kommentarer. Det vill nog ingen av oss.
  Jag håller med dig om det där med fb-grupperna. De är ju mest bara bloggare som är där vilket kanske inte ger de man är ute efter alla gånger. Saknar en grupp för ex bloggintresserade. Där bloggare kunde dela för de (icke-bloggare) som letar bloggar att läsa. De grupper som är nu försvinner nog i skymundan från just den kategori av människor som vi söker. Vissa av dom är ju dessutom endast för bloggare/IG/yt vilket jag har lite svårt att förstå vitsen med.

 4. Jag håller med Linda där och dig Christer. Vi har ju pratat en massa om det här och det är ingen mening med FB grupperna. Det tog inte lång tid innan jag förstod det. Det är så många som bara postar i grupperna för att få besökare och kommentarer men gör inte det själva. Och de som klickar och går in på inläggen ger ingen bra kommentar. Och som ni redan nämnt, det är i stort sett bara bloggare i grupperna. Det är bättre att lägga den tiden på något viktigare. Jag tror fortfarande stenhårt på min ide med Swedish Influencer Network som vi håller på att bygga upp, att vi medlemmar ger bra kommentarer och delar varandras inlägg på FB så att vi når ut till enbart läsare. Samt att vi hjälper varandra med viktig info mm. Vi får ta ett snack om hur vi ska göra med nätverket Christer. Jag tror det kan hjälpa många att nå ut samt få kunskap.

 5. Får man fråga vad Swedish Influecer Network är för något? Själv är jag pro-medlem hos Influencers of Sweden (väldigt lika namn) men där får jag inte riktigt ut någon spridning på min blogg utan det är mer annat. Nyfiken i en strut och letar alltid efter bra grejer som kan gynna mig och mina kanaler 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *