Hur jämställda är vi egentligen?

Photo by Brandless on Unsplash

En del teorier som jag har borde nog bara stanna i mitt huvud och aldrig hamna någon annanstans än just där. Men jag hade ändå tänkt delge en av dessa för er här mina vänner. Och till alla män som kommer känna sig kränkta nu så säger jag väx upp. Det är bara en teori och jag är villig att diskutera den med er om ni vill.

En av dessa teorier som jag har haft den senaste tiden!
Det sägs att vi lever i ett patriarkalt samhälle, jag håller med till fullo på just den punkten. Om vi nu lever i ett samhälle som är patriarkalt så skulle jag vilja säga att de flesta familjer lever i någon forma av ett matriarkat hushåll.

Hur tänker jag här kan man ju undra, men om ni tänker efter så har vi män på något sätt automatiskt genom att leva i ett patriarkalt samhälle tvingat kvinnorna ta över hemmen. Sen att det faktiskt var så att det var vi män som tvingade in dem i denna rollen eftersom de inte fick gå i skolan och utbilda sig eller ens arbeta. De hade med andra ord inget val,på detta sättet så har våra hem blivit ett matriarkat som vi mer än gärna låter fortgå. Det är kanske av ren bekvämlighet, eller kanske det är av ren lathet som det har det blivit så här.

Photo by Jordan Rowland on Unsplash

Nu säger jag inte att alla hem har det så här, men i de flesta fall som jag lagt märke till så skulle jag vilja säga att vi på något sätt i hemmet lever i ett matriarkat. Så även om ni tror att ni styr ert hushållet som man så har ni faktiskt helt fel, det är kvinnan som styr genom att vi män satte henne som hemmafru en gång i tiden. Så vem är egentligen den starka könet, inte är det vi män iallafall. Så genom att försöka bli jämställda så har vi blivit placerade i ett underläge i hemmet, då vi många gånger aldrig fått lära oss hur det är att sköta ett hem. Så nu står vi där med skägget i brevlådan och kan knappt laga mat eller städa.

Nu hoppas jag att ni som läser texten kan se den dels som en humoristisk bild av det hela , men även med en del sanning.

Meningen med texten jag skriver här är att väcka en debatt om hur jämställda vi egentligen är, sen är jag väldigt medveten om att vi nu lever på 2000 -talet och att det har förändrats väldigt mycket i samhället. Men det faktum att det fortfarande finns de som lever utefter det patriarkala synsättet gör att jag vill ta upp det genom denna text.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *