Hur jag började lyssna på Death metal

1000x1000

Året var 2000 och den mycket långhåriga Christer som vid den där här tiden lyssna främsta på Iron Maiden och Hammerfall, det här var det året då jag skulle utveckla mig musikaliskt och nå nya nivåer. Det var det här året som jag fick upp ögonen för death metal och i början min vandring från melodiös Death metal till den tyngre formen av Black Metal

Det hela började med att jag av en slump hörde Projector med Dark Tranquillity , blandningen mellan de rena slingorna med rensång till den något tyngre growlen gjorde att jag blev helt hänförd av musiken. Man skulle kunna säga att skivan slog undan mina ben totalt för mig och jag var helt fast. Som den goda hårdrockare man är så letar man ju givetvis upp ännu fler band, men på den här tiden fanns inte Spotify och jag hade inte startat min webbtidning så det blev att leta i skivbutikerna efter flera band med liknade sound. Dark Tranquilty blev förövrigt det det först band jag intervjuade till tidningen , om det har med att det var dem som fick upp mina ögon för den tyngre formen av hårdrock eller om det bara blev så det kan jag inte svara på.

Men en sak kan jag tala om och det är att det var skivan Projector som gjorde att jag idag lyssna på Death metal idag.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Musik    Tagged ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.