Hur förklara man för ett barn att det inte är lämpligt att ha vänner hemma varje dag?

img_20161012_212026Hur förklara man för ett barn att det inte är lämpligt att ha vänner hemma varje dag när pappa inte mår psykiskt bra, att pappa kanske inte är på humör för att ha folk hemma hela tiden. För idag handlar det inte bara om att de ska leka utan det handlar även om att det ska utfodras med mat, det kanske inte låter så där jättejobbigt men för mig är det här ångestframkallande och det får mig att må redigt dåligt.

Samtidigt vet jag att det är ju så här som det är att vara förälder och det är ju så det ska vara, men för mig fungera inte det alltid och jag försöker gång på gång lägga mitt mående åt sidan och låta min dotter ha vänner här för att leka. Man vill ju det bästa för sitt barn,det är ju så det fungera att vara pappa intala jag mig själv, men i slutänden så får ju mitt psyke lida och det är inte heller bra då det oftast sluta med att jag är arg och irriterad. Det har gått så långt att jag börjar få ångest varje gång min dotter ska sluta skolan. För jag vet att frågan kommer och jag har egentligen ingen bra ursäkt att säga nej, kan ju inte säga att – nej det fungera inte idag för pappa mår inta så bra psykiskt, finns inget barn som skulle acceptera den ursäkten.

Hur förklara man för ett barn att ens pappa har ångest och ofta mår psykiskt dåligt och behöver vara ensam ibland för att sen kunna blomma upp och må bra.

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i ADHD    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.