Hur är det att jobba som Influencer!

Photo by Campaign Creators on Unsplash

Att jobba som influencer är oftast ett tungt och ganska slitsamt jobba, du får oftast jobba för skit summor om du inte är känd. Men som de flesta känner till har jag jobbat som det här på deltid i nästan 3 år, jag har älskat varenda stund av detta trots att det ibland känns maktlöst och rentav hopplöst att få in några större pengar. Företagen kräver mer och mer av oss för mindre summor än man kan leva på, man behöver ha ett jobb till för att kunna leva ett drägligt liv. För att företagen som anlita mig förstår hur lång tid det faktiskt ta att skriva 300 ord på ett bra sätt och kvalitativt så hade jag tänkt förklara lite hur det går till.

Photo by William Iven on Unsplash

Början av ett samarbete.
Till en början måste du läsa på dig om företaget och vad det är de faktiskt göra och erbjuder , du ska bläddra igenom och välja ett upplägg på bloggen. Helst så ska du försöka flika in detta i något du redan skriver om och som passa just din sida. Detta tar ett lite tag och är inget som du bara slänger upp på en kvart, mina inlägg som jag skriver vill jag även har en viss kvalité på och de ska ju samtidigt spegla mitt skrivande så mycket som det bara går.

Photo by Ian Schneider on Unsplash

Nästa steg är att se vad företaget vill att du ska länka för text i inlägget, detta är oftast inte det lättaste då de ibland har en väldigt specifik text som ska passa in i det du skriver. Sen får vi inte glömma att de ibland kan kräva upp till tre länkar och det är inte alltid så lätt att få in dem i själva inlägget. Vi är nu redan upp i minst 3 timmars jobb, vilket ger en timlön på under 50 kr om själva företaget får bestämma vad de ska betala ut. Jag personligen brukar sikta högt och hoppas att de acceptera det bud jag lämnar, det brukar var runt 1500 till 3000 kr efter skatt och socialavgifter per inlägg. Detta tycker jag är ganska rimligt för att ska var värt skriva ett inlägg. Oftast får man bara en bråkdel av den summan, men om man sikta högt så får du iallafall ut något bättre än av de vill erbjuda från början.

Glöm aldrig bort att vi som skriver sponsrade inlägg är ordkonstnärer och ska ha betalat därefter med.

Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg, Marknadsföring    Tagged , , , ,     2 kommentarer    

2 tankar om “Hur är det att jobba som Influencer!

  1. Jag tycker det är svårt att hitta vettiga samarbeten. Jag är med i Tourn t ex men det är inte så mycket fart där längre tyvärr vilket är synd.Så vart hittar man dessa företag egentligen? Har jag missat nån cool samarbetstjänst som alla andra är med i? 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *