Hobbybloggare eller Influencer !

Photo by Alex Knight on Unsplash

Godmorgon min vänner och bloggkollegor!
Idag är vaknar jag upp och ser den härliga respons jag har fått från det inlägg jag skrev igår, det är så kul att se att så många faktiskt orkade läsa igenom hela min text om detta ämne.

Jag hade idag tänkt vi skulle gå in lite mer på djupet, ja vad är det för skillnad på en hobbybloggare och en influencer. Efter att ha läst boken Yrke: Influencer så har jag själv fått en större inblick i det hela.
Linda skriver att om du är en hobbybloggare så har du ingen press att prestera, du kan lägga längre tid på ett inlägg och göra det mer välskrivet. Jag håller inte med henne till 100 % även om hon är något på spåret , jag skulle vilja säga att det är jätteviktigt att skriva välskrivna inlägg även om du är influencer. Linda har helt rätt i att man slipper pressen att leverera i tid, eller att prestera något för sin uppdragsgivare.

Det kommer att ploppa upp bloggare som tror att det kan start en blogga sen börja man tjäna pengar på en gång, så är det inte absolut inte. Vill man jobba som influencer så är det hårt jobba som gäller, man måste bygga upp ett förtroende för sin läsare och det kommer ta tid.

Photo by Elijah Macleod on Unsplash

Så frågan man måste ställa sig, vill jag det här, orkar jag med det här när min energi tar slut. För tror mig jag har hållit på med det här sen många år tillbaka och jag har blivit trött och tappat energi många gånger, men då kommer det något som gör att jag inser att det är värt det här. Jag påverka och jag berör mina läsare, det är det här jag vill hålla på med . Man måste brinna för det yrket för att orka med .

Så vad är jag idag, hobbybloggare eller influencer?
Skulle vilja säga att jag är något mitt i mellan. Tjänar inte tillräckligt för att kunna leva på det, men tillräckligt för att det ska dryga ut min inkomst.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Replies to “Hobbybloggare eller Influencer !”

  1. Tycker det är superkul med dina längre inlägg, du ger bra information och inspirerar verkligen! Du tar även upp saker som man själv kanske inte riktigt tänkt på och det märks att du kan din grej 🙂 Håller med dig i allt du skriver i inlägget, det är så grymt mycket mer jobb än vad många tror. Men vill man så går det, om man ger det tid 🙂 Ha en fin dag vännen!

  2. Tycker inte man behöver tjäna på sin blogg för att kunna kalla sig influenser. För mig är en influenser någon som påverkar andra och det kan man göra utan att tjäna pengar. Jag tjänar ingenting på min blogg och har inte jättemycket samarbeten längre (även om det dyker upp nåt ibland) men jag påverkar mina läsare så borde se mig som influenser. Men jag gör inte riktigt det för att jag känner ingen press på att leverera inlägg så som en “riktig” influenser kanske känner. Jag känner mig som en påverkande hobbybloggare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *