HefftorLinux en snygg och stabil Linux distros

HefftorLinux xfce

Vi börjar detta året med att gå igenom systemet HefftorLinux, detta system som levereras både snyggt och praktiskt. Den mest nedladdade versionen är xfce, vilket jag själv finner svårt att ta in. Jag är mer en KDE/plasma kille, men det är dock xfce som jag kommer att gör en utvärdering av idag. Man måste göra det med ett öppet sinne då det inget jag arbetat med det innan.

HefftorLinux är en Arch-baserad distro med ytterligare repos och en anpassad styling. De använder Calamares installationsprogram. När man börjar installera det så får man en mängd möjligheter på program som ska installeras från start. Detta kan jag tycker är smidigt då en del program kan vara lite knepiga att hitta och installera. HefftorLinux är stabilt och snyggt att arbeta med, särskilt jag som programmera hade inga större problem att få i gång alla program som jag behöver för att kunna jobba. Den här killen som en gång i tiden var KDE/Plasma kille har nu börjat omvärdera sitt val i livet, det är otroligt snyggt och smidigt med xfce. Man skulle kunna säga att det är rent av praktiskt. Att komma igång med HefftorLinux är enkelt, det finns guider på deras sidor som visa exakt hur man ska installera och komma igång. Det ska sägas att den här distron alltid är uppdaterad, uppdateringar kommer alltid löpande. Detta är något som vi alla uppskattar som håller på med Linux, att det är löpande uppateringar av operativsystem. HefftorLinux finns med skrivbords miljö Gnome och KDE, men även  med Hlwm och Bspwm. De två sista har jag aldrig jobbat med, men vi få se i framtiden. På den punkten är jag helt novis, vilket är kul då har jag mer att lära mig i framtiden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Replies to “HefftorLinux en snygg och stabil Linux distros”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *