Geocaching när det är som bäst

För ungefär tre år sen tog jag och Anna upp den globala sporten Geocaching, sport och sport tycker det mer handlar om att få upptäcka nya platser samt att lära sig ett och annat.

I fredags så hade vi tänkt ta en kort runda i Brunnsparken för att plocka några stycken cacher, visst vi plockade fyra stycken men det blev ingen kort runda utan det en på 4,5 timme ute i skogen. Men vad gör det när man egentligen inte har så bråttom att komma hem, det var en mycket skön kväll och vi såg många platser i denna skog som man inte alls känner till även om man är från staden. De cacher vi lyckades ta handlade till stor del om troll, vättar och älvor, folk trodde ju på det här en gång i tiden på denna plats.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 20190426_165817.jpg
Ruinen av det gamla Caféet

Caféet


Men innan vi kom in i skogen så gick vi förbi en ruin av ett gammal café som hette skogshyddan, folk gick tydligen upp ditt i början av 1900 -talet för att lyssna på musik och avnjuta lite gott kaffe samtidigt samtidigt som de lyssnar på brunnens blåsorkester som från en närliggande musikpaviljong gav promenadkonserter ett par gånger per vecka.


Idag står det bara en ruin av både caféet och musikpaviljong, mycket tragiskt då det hade varit en upplevelse att se om man hade byggt upp det igen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *