Gästinlägg: Drömresmålen efter covid-19

Gästbloggare Sofia

Börjar du också drömma dig bort efter en semester utomlands efter en vår i karantän? I det här gästinlägget har jag samlat fem destinationer som jag drömmer om att besöka när världens flygplatser öppnas igen. 

Maldiverna

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash

Vem drömmer inte om vita sandstränder, turkost vatten och dykning i absolut världsklass? Maldiverna har allt om man vill åka på en solsemester. Ögruppen har ett av de mest levande korallreven i världen och består av mer än 1200 unika öar. De flesta hotellen på öarna är dessutom all-inclusive hotell – på så sätt kan man verkligen få en avkopplande semester där man inte behöver oroa sig över något. 

Lofoten

Photo by Zoya Loonohod on Unsplash

En drömdestination på lite mer nära avstånd är Lofoten i Norge. Lofoten består av en skärgård som är känd för dess dramatiska landskap. Resmålet är därför perfekt att ta sig till via båt (hurtigruten). Väl på plats kan oförglömliga vandringar göras och dessutom kan man njuta av att äta alldeles färsk fisk. Att ta sig till grannlandet kan därför vara en god idé om man vill upptäcka unik natur på lite närmare avstånd.

Serengeti

Photo by Hu Chen on Unsplash

Har du också titta på naturserien Världens Natur: Serengeti och drömmer nu om att besöka Serengeti i Tanzania? På Serengeti kan man fortfarande få chansen att se “The Big Five” och dessutom kombinera safari-livet med en solsemester efteråt. Valutan i Tanzania är dessutom relativt svag gentemot den svenska just nu vilket gör att man kan få mycket valuta för pengarna. Att åka till Tanzania och Serengeti är därför något som jag verkligen drömmer om!

Färöarna

Photo by Rogério Toledo on Unsplash

Ett annat resmål på ett litet kortare avstånd som jag drömmer om är de danska Färöarna. Titta bara på bilden vilken unik natur ögruppen har att erbjuda! Även om ögruppen är känd för att vara en dyr destination att besöka (då de måste importera allt) kan jag inte sluta att drömma om att upptäcka denna unika natur.

Seoul

Photo by Yohan Cho on Unsplash

En storstad som jag drömmer om att besöka, speciellt efter att ha sett den Oscarbelönade filmen Parasite är Sydkoreas huvudstad Seoul. Staden är känd för att både erbjuda riktig storstadspuls, samtidigt som det är möjligt att njuta av vackra hikes och gammal asiatisk historia och kultur. Att besöka Seoul är därför något jag drömmer om!

Om Sofia
Mitt namn är Sofia och jag arbetar som bloggare för https://valutaomvandlare1.se där jag delar med mig av min bästa restips. Jag har en stor passion för att resa och de senaste åren har jag bott i Frankrike, Japan och Kanada. Just nu bor jag i Danmark i härliga Köpenhamn.

Postar i Gästbloggare    2 kommentarer    

2 tankar om “Gästinlägg: Drömresmålen efter covid-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *