Gästbloggare: Mammahjärtat


Skicka Glädjen Vidare!

Att göra något gott för någon annan utan att vänta sig något tillbaks kan ha enorma positiva effekter, inte bara för personen som tar emot tjänsten utan också för ens egen del. För det första, så mår man oerhört bra när man hjälpt en annan människa och för det andra så kan det inspirera dina medmänniskor runt omkring att göra detsamma. Tänk om de i din närmsta omgivning börjar göra precis som du, då har du inte bara transformerat dig själv utan också dem runt omkring dig? Jag brukar leka med tanken vad gäller följande räkneexempel; hur många grannar har du på din gata? Om alla de grannarna gjorde tre goda gärningar var, hur många skulle det bli då? Tänk vad många människor som skulle få ta emot goda handlingar och precis som i filmen ”Pay it forward” hade det spridit sig som ringar på vattnet. Dessutom kan exemplet omfatta inte bara ”vuxna grannar” utan även barnen i familjen, då hade de goda handlingarna ökat ännu mer!

Som skrivet innan, att göra något för någon annan har många positiva effekter. När du mår bra kommer det också synas och smitta av sig på dina vänner och bekanta. De kommer njuta av ditt sällskap ännu mer och kanske startar det en kedjereaktion inom dem till personlig utveckling eller attitydförändringar. Välmåendet, som de goda handlingarna för med sig kommer också ge en gladare förälder, en bättre partner och en effektivare kollega.
Men vad ska jag göra då, kanske du som läsare tänker. En god handling behöver inte vara en stor handling eller något som ens kräver förberedelse. Här är några exempel på enkla men ack så betydelsefulla handlingar du kan utföra varje dag;
⁃ Håll upp dörren för någon och le.
⁃ Hjälp någon med barnvagn att komma in i bussen!
⁃ Hälsa på personen bakom disken och se den! Tänk vad många expediter som behandlas som luft!
⁃ Ta dig tid att hjälpa någon hitta vägen även om du har bråttom.
⁃ Köp en kopp kaffe till tiggaren utanför ICA.
– Ring dina föräldrar och berätta att du älskar dem!
Att vara med och bidra till att sprida god energi till våra medmänniskor borde vara en skyldighet från allas håll då det inte kräver något komplicerat. Ibland räcker det med ett enkelt ”Hej!” till någon eller bara att komma ihåg att handla utifrån en så god moral som möjligt. Men så många av oss, säkert både du och jag, faller in i samhällets tempo där förvärvsarbete avlöser mammarollen och kylskåpet inte fyller sig av sig själv. (Hade det inte varit underbart med ett sådant kylskåp föresten? ? Men om vi aktivt har med oss i bakhuvudet att små små saker kan betyda jättemycket för någon annan och praktiserar det dagligen så blir det en vana. Det du gör ofta, blir du bra på.

Som du som läsare säkert förstått vid detta laget är det just precis ”pay it forward” principen som MammaHjärtat grundar sig på, att skicka glädjen vidare till dem som verkligen behöver det. Många är de människor som alltid sätter någon annan i främsta rummet, som ensamstående är detta vardag. Av den anledningen skapades initiativet att ge tillbaks något till dem som alltid ger så mycket av sig själva. Också vår vision är att genom MammaHjärtat skapa ringar på vattnet så allt fler får möjligheten till välmående och glädje. Nedanstående citat är en kompass för MammaHjärtat och om du vill så är du välkommen att ta del av den också!
”A simple act of kindness creates and endless ripple
Listen and you might learn
Give and you shall receive”
Idag har du som läsare möjligheten att vara en av dem som skapar ringar på vattnet. Lyft blicken och se dina medmänniskor! Tills nästa gång, var en av dem som gör något gott för någon annan och var med och sprid MammaHjärtats glädje vidare!
Besök  bloggen: mammahjartat.se

Postar i Gästbloggare    Tagged , , , , , ,     3 kommentarer    

3 tankar om “Gästbloggare: Mammahjärtat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *