Fyra program jag inte klara mig utan

Det krävs en del av dig som driver en blogg eller en Webbplats, du måste oftast vara en multikonstnär inom både design och kodning. Detta om du nu inte har massor av pengar och kan leja bort detta jobb, men oftast kostar detta mer än det smakar. Så jag hade här tänkt tipsa på en del mycket bra program som är både fria och kan konkurrera med de mycket dyra programmen, dessa finns även till Windows så det är inte bara program för Linux jag utgått från.

Som ni alla vet så älskar jag att bygga mina webbplatser genom WordPress, samt att de ska ligga på egen server. Detta för att jag vill kunna ha kontroll på reklamen som delas på min blogg. Jag är en mycket stor motståndare till Nouw, mycket för att det är mer reklam än var det är inlägg.Känns lite meningslöst att bläddra sig igenom tonvis reklam inna man han hinner komma till själva inlägget.  Var du än ligger så behöver du lite kunskap bakom att göra logotyper eller header, vilket oftast kan bli dyrt om man ska leja bort detta. På ett mycket enkelt sätt kan du skaffa dig en header helt gratis men mycket lite kunskap.

Första programmet är Krita (Ersätter Adobe Photoshop)
Detta program har jag själv använt till många av mina headers, men även en del logotyper. Det är även här jag ritar mina tatueringar, det krävs mycket lite för att göra ett snyggt jobb.

Hemsida

Andra programmet ut är Inkscape (Ersätter Adobe Illustrator)
Här har vi ett program som jag aldrig skulle ha klarat mig utan, det är här göra alla mina Logotyper för tryckning, det är med andra ord ett program som gör vektoriserade bilder.
Vektoriserade : Högupplösta bilder och logotyper för tryck på kläder eller muggar. 

Hemsida

Tredje programmet ut är Filezilla  (Avancerad användare )
Ett program som nästa än nödvändigt om man skulle vilja hämta hem hela sin blogg, detta är en FTP klient som finns både till Windows och Linux, ett måste för den som vill kunna redigera filer och ladda upp.

Hemsida

Fjärde och det sista programmet är Editpad lite (Avancerad användare)
Detta finns inte till Linux så jag använder ett liknande program, det kan ni med gör det viktigaste är att raderna är numrerade. Detta för att det ska bli lättare för er att felsöka sidan om det dyker upp något fel när ni arbetar med koderna på er sida.

Hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.