Ett spartanskt boende

I samarbete med Separett

Hur är mitt spartanska drömboende, den frågan är ganska intressant kan jag tycka ?
Men jag som har levt och bott i en husbil nästan varje sommar så är inte detta något främmande alls, dock så har jag lite krav om jag skulle bo spartansk i nuläget. För ju äldre man blir desto mer bekväm vill man ju vara, så en toalett är ett krav och så någon form av dusch eller badkar så man kan tvätta sig. Jag ska bara leva spartanskt, inte luktar skunk.

Det behöver absolut inte vara lyxigt, men det ska vara bekvämt och komfortabelt med de viktigaste vitvarorna, Behöver dock inte vara så stora, men tillräckligt för att kunna få plats med det allra nödvändigaste. Nu finns det en massa bra produkter i handeln när det handlar om toaletter som vi nog måste säga är en kärnfråga till ett bra spartanskt boende. Separett är ett företag som har en uppsjö av olika toaletter för detta ändamål, varför inte har en bärbar med dig om du ska campa eller en förbränningstoalett om du väljer att vilja bo lite mer ekologiskt.

Men ibland är det lite skönt att komma bort ifrån det liv vi lever i dag, bara njut av naturen som den är ett par dagar. Så hade jag haft möjligheten och pengarna så skulle jag byggt mig en stuga nära havet, men mycket spartanskt inredd. Förbränningstoalett samt ett vettigt kök, en bra sovplats så är jag nöjd. Det hade fungerat ett par dagar för mig, kanske inte i längden men ett par dagar för att ladda batterierna till den stressiga vardagen. Skulle jag bo där längre så måste det finns internet då mitt jobb kräver det samt att betala min räkningar. Ja egentligen kräver samhället att jag har internet, men även skolan kräver det. Men visst hade det varit skönt att slippa det hela ibland. Bara leva utan det hela och slippa känna sig stressad över tillvaron. Men skulle jag bara känna att jag vill ut och campa ett para dagar så skulle jag nog nöja mig med en lite mer spartansk toalett, en sån där bärbar som man kan ha med sig under tiden man hajka i naturen. Det blir lite som när man gjorde lumpen, man sover i tältet och göra sina behov en bit ifrån tältet.

Nu ska jag villigt erkänna att jag inte är den som älskar att leva spartanskt, jag gillar min bekvämligheter och vill gärna inte vara utan dem. Jag tillhör den generationen som har svårt att leva utan mina bekvämligheter, vet ej hur jag skulle klara mig utan dem. Jag är ju inte direkt den som springer ut i naturen frivilligt , eller jo när jag ska geocacha. Men då hinner man oftas att komma hem innan man bli nödig, kissa gör ju vi män genom att slänga fram snabeln. Svårare än så är det inte. Så mitt drömboende som är spartanskt har jag redan skrivit om ovanför, det viktigaste för mig är att ha en vettig toalett och någonstans att tvätta sig.

1 thought on “Ett spartanskt boende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.