Ett jobbigt beslut togs i natt

Photo by Jordan Encarnacao on Unsplash

Ett viktigt beslut tog natten till idag, det är med stor ångest men även med en viss lättnad som jag skriver det här. Jag kommer inte klara av kursen, vilket gör mig lite besviken kan man lugn säga. Man kan hoppas att detta beslut kommer att kunna ge mig lite lugn och ro, jag kanske rentav kan få lite lugn och ro i själen nu inför jul. 

Sagan måste få ett slut

För att göra det hela kort så tappade jag sugen helt nu inför omtentan och grupparbetet. I det stora grupparbetet som jag hade hoppats skulle vara kul och intressant så fick jag inte en syl i vädret utan de körde över mig helt, detta innebar att det vi skulle skriva om kund jag inte vara så delaktig. De kvinnor vi skulle intervjuade vill inte ha en man som lyssnade när de pratade om sina besvär. Även under observationen var det samma sak, ingen man eller kille skulle observera henne under en dag. Vilket fick mig att känna att jag inte var så delaktig som jag hade hoppats.

Samma villkor för alla
Jag tycker rent ärligt att om man ska jobba ihop så ska det vara på samma villkor för alla, inte bara för någon eller några  i gruppen. Tror att jag skrivit om det här innan men jag gör det igen för att ge er lite mer kött på benen. Det fanns en viss känsla av utanförskap för att man råkade vara född som man, sanningen är den att det är inte lätt att vara man på en utbildning som det är främst kvinnor som studera. 

Photo by Eddy Billard on Unsplash

Eller jag ska vara helt ärlig och uttrycka mig så här: Det var svårt att komma in en grupp och bli en del av gemenskapen, de var ganska många i våran klass som dömde ut mig bara genom att vara man, inte alla dock. Men känslan av att vara en alien på en främmande planet var väldigt påtaglig. Det fanns två grupper av studenter, de var de som kallar sig feminister och var lite mer åt det radikala sorten. Sen fanns det en de som faktiskt trodde på ett jämställt samhälle utan en revolution. 

Jag har lite annat på gång, men kommer inte avslöja detta förens nästa vecka, allt är inte redigt klart ännu så jag vill hålla er på halstret ett tag till.

Postar i Genus, Livet    Tagged , , ,     Lämna en Kommentar   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *