Ett hån mot alla Influencer


Jag brukar inte höja rösten om saker och ting, men för en tid sen fick jag ett erbjudande av ett företag där de erbjöd mig 600 kr som de skulle sätt in på mitt paypal konto.

Varför undra ni! Jo de vill publicera ett redan färdigt inlägg som de skulle skriver åt mig, mitt svar var självklart nej det är inte så jag jobbar.

Jag förklarade för dem att JAG skriver mina egna inlägg och att det är jag som avgör hur de ska utformas samt att jag fakturera alla mina uppdrag, företaget hörde av sig till mig sen och sa att jag skulle vara tacksam för att jag fick in pengar för mitt bloggande.

Vadå tacksam: Jag lägger ner åtskilliga timmar på att blogga och tycker då att om företagen vill synas på min blogg så får de allt betala därefter, det här är mitt varumärke och jag har jobbat upp ett namn under de åren jag bloggat.

Nu tycker ni säkert jag är gnällig, men att jobba som Influencer är något jag är duktig på. Det här sättet att jobba är något som passa mig som person perfekt, jag ser det här som ett jobb och om företag vill synas så är det mina regler som gäller. Att komma till mig och erbjuda 600 kr för ett färdigkopierat inlägg är ett hån mot både mig och alla som jobbar som Influencer.

Varningssignaler!
De vill betala genom Paypal
De ger dig ett färdigt inlägg
De betalar oftast inte mer än 500 – 600 för ett inlägg
De skriver på dålig svenska

Vad tycker ni?

Postar i Hur du tjänar pengar på din blogg    Tagged , , , , , , , , ,     14 kommentarer    

14 tankar om “Ett hån mot alla Influencer

  1. Jag håller med dig, ett stort hån som vi tyvärr behöver ta var och varannan dag. Vissa företag vet inte hur lång tid det tar att förbereda ett samarbete..

  2. Tyvärr är de inte ensamma, det finns många företag där ute som inte är villiga att betala så mycket för det jobb vi gör åt dem

  3. SV: Jo det har vi, kan behöva ta det igen och skriva ner det 🙂 min hjärna funkar inte alls nu när jag slutar röka… väldigt frustrerande, känner mig som en guldfisk numera. 😉

  4. Bra och intressant inlägg! Jag postade din länk till en vän som vill tjäna pengar på din blogg, mest för att h*n skulle få se dina varningar. Jag förstår heller inte varför företaget i fråga skulle vilja att du postade ett av dem färdigskrivet inlägg till DIN blogg?! De kan väl då göra en egen blogg med inlägget i fråga, istället för att be dig att posta det här :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *