En främling i samhället

me2Jag skrev för ett tag sen ett brev till en vän för att försöka förklara hur jag fungera eller min hjärna fungerar. Om det här var bra eller dåligt det kan jag inte svara på men det har iallafall fått denne att börja tänka efter lite. Det stora problemet med att vara så öppen med sin diagnos är att folk utan att tänka på det alltid kommer att behandla mig annorlunda, det är inte det jag vill utan jag vill att de ska se mig som likvärdig men att jag har lite problem med vissa saker.  När de problemen dyker upp så vill jag kunna gå ifrån utan att någon ifrågasätter varför eller säger så är det för alla.

Skulle jag får 10 öre för varje gång jag har hört den repliken så skulle jag vara miljonär idag, jag hoppas att folk kan acceptera mig för den jag är och faktiskt förstå att det oftast ständigt är en kamp i mitt huvud. Det finns dagar som jag bara vill krypa ur min egna kropp och skrika över alla tankar som färdas genom mitt huvud.

Samhället vi lever idag är inte anpassat för oss med någon form av NPF, det är inte så att jag beklagar mig utan det är ren fakta även om det börjar bli bättre för oss alla så finns det fortfarande folk som dömer oss. De finns närmare än man tror, senaste gången var när jag flyttad in i den lägenhet jag bor i nu. Det var en massa turer innan jag fick flytta in då jag har ADHD . Ja ni hörde rätt , de ville inte ha mig i lägenheten för att jag hade diagnosen ADHD.  Det här bestred vi och det jag fick flytta in lägenheten dock mycket senare än räknat. Vad jag menar är att folk kommer aldrig att acceptera oss , vi kommer alltid mötas av fördomar och okunskap . Det kvittar hur mycket vi skriver om det och det kvittar hur många gånger man gör en föreläsning om det, vi kommer alltid stå som främlingar i samhället.

 

Missa inte att följa mig!

Christer Holm
Postar i Människor    Tagged ,     4 kommentarer    

Om: Christer Holm

Inspiratör | Skribent | Bloggare

4 tankar om “En främling i samhället

  1. Ett mycket bra inlägg du skrivit och så nyttigt oxå för oss som inte har någon diagnos.
    Vi behöver bli upplysta om eran vardag, för att vi ska förstå bättre.
    Kanske fel att skriva vi, jag vet att jag behöver det i varje fall men tror nog att var och varannan människa behöver bli det.
    Så tack för ett mycket bra inlägg ☺

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.