Diskriminering av bloggare

Photo by LoboStudio Hamburg on Unsplash

Det finns något som har stört mig en tid , det hela handlar om diskriminering av bloggare/influencer.

Hur tänker jag nu undra ni säkert, men jag har märkt att män som bloggar har svårare att nå fram som influencer. Företag sikta ofta in sig på kvinnor som är bloggare, varför för det kan man ju undra. Svaret är nog ganska enkelt, kvinnor har oftast en större krets av vänner som följer dem därför är det lätt att anlita dem för att marknadsföra  produkter. Tror även att det kan vara lättare att marknadsföra produkter som är riktade till dem. Det kommer fler och fler produkter som är lätta att marknadsföra för män, men det är även där svårt att få företagen att anlita män för att skriva om dem.

Är det så att kvinnor är de som handlar på nätet oftare än vad män gör, så det är därför det är lättar att anlita kvinnor?
Är det kanske så att det är kvinnor som läser bloggar oftast då män tycker det är lite skämmigt, för vi män läser väl inte bloggar?

Photo by Tom Pumford on Unsplash

Det har blivit bättre det senaste året men det är långt ifrån bra, företag vågar inte riktigt satsa på män som bloggar. Jo om du en kändis ,då räcker det med att du skriver två rader så är företagen där med en gång som ett par korpar.

Det här kanske är ett ämne som är ganska känsligt för vissa, men jag är bered på vad kommas skall. Det är säkert många där ute som inte alls tycker detta stämmer, men så pass länge har jag varit i branschen att det märks.
Jag lyfter denna fråga för att se vad ni tycker som läser min blogg , har jag rätt i det jag skriver eller är jag helt ute och cyklar?

 

Postar i Livet    Tagged , , , , , ,     16 kommentarer    

16 tankar om “Diskriminering av bloggare

  1. Bra skrivet, jag tror absolut att det är så som du säger men tycker också att det är bra att du och andra manliga bloggare står upp och gör det ni älskar för annars kommer det aldrig bli någon förändring. Fortsätt med din grej!

  2. Jag tror att det ligger mycket i det du skriver – att det, åtminstone än så länge, är till störst del kvinnor som läser bloggar samtidigt som kvinnor generellt är den mest köpstarka gruppen gällande internetshopping. Men fortsätt med det du gör! Allting ändras ju med tiden och så även detta tror jag 🙂

  3. Bra skrivet. Det är inget jag reflekterat över innan men det du skriver stämmer. Tror även det är fler kvinnor som bloggar. Varför vet jag inte.

  4. Jag tror du har delvis rätt.. Dock så känner jag män som läser bloggar, eller ja min blogg, som inte bloggar själva. Det är min pappa, mina bröder, Caspers pappa och min pojkvän..

    1. Visst finns det mäns om läser bloggar , absolut gör det. Men inte i lika stor utsträckning som kvinnor.. Något är jag väl ändå på spåret 🙂 …

  5. Jag förstår vad du skriver, det är som att man glömmer en grupp även om jag tror att kvinnor handlar mer på nätet. Men om man ser till samhället i övrigt så är det ju männen som tjänar mer än kvinnorna även om de är i samma yrkesgrupp, märkligt!!

  6. jag tycker det du skrivit stämmer. Vi diskuterade just detta här om dagen. vi får båda kämpa på för att nå våra mål och göra det vi brinner för. 🙂 vi får hoppas att det släpper fram över för oss manliga Influencers.

  7. Det beror väl kanske mest på vilka läsare man har än vem som skriver. Om du är man och 90% av dina läsare så kommer du nog att vara attraktiv för företag som vars målgrupp i huvudsak är tjejer. Grejen kanske är att det framförallt är företag vars målgrupp som är tjejer som anlitar bloggare som influencers. Borde väl vara så i alla fall. Konstigt om du annars blir förbisedd bara för att du är man. Glad att jag är kvinna i vilket fall. 🙂

Kommentera